Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.07.2021 12:15

Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus


Snímka zdroj: (FB / Jozef Viskupič).


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.


Turisti sa tak môžu vybrať za cyklotrasami v Trnavskom kraji pohodlne a bezpečne dvakrát denne každú prázdninovú stredu až do konca augusta. „Cieľom je podporiť cestovný ruch a spájať Trnavský kraj s okolitými. Chceme, aby spustením cyklobusu obyvatelia kraja, ale aj susedného Bratislavského kraja či zahraniční turisti spoznali zaujímavé miesta a strávili u nás voľný čas. Cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov prepravíme špeciálne upraveným autobusom a jazdu si môžu vychutnať po upravených cyklotrasách v prírode Žitného ostrova,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Turisti sa po vystúpení v destinácii môžu rozhodnúť, ktorou trasou sa vydajú. „Jedna z trás vedie po okolí Jelky, kde je možné odhaliť krásy vodných kolových mlynov na brehu Malého Dunaja a takmer zabudnuté remeslo ľudového mlynárstva. Ďalšia sa nachádza pri Čilistove. V jej blízkosti môžu turisti navštíviť vyhľadávané miesta, ako napríklad oddychový park Kormorán, areál vodných športov Čunovo, Galériu Danubiana, či previezť sa na kompe medzi obcami Vojka nad Dunajom a Kyselica,” informovala riaditeľka organizácie Agáta Mikulová.

Táto novinka prinesie Senčanom ako aj domácim a zahraničným dovolenkárom na Slnečných jazerách väčšiu možnosť výberu pri plánovaní voľného času. „Zriadenie tejto linky plne podporujeme a považujeme ho za dôležitú súčasť rozvoja turizmu v regióne. Turisti môžu navštíviť zrekonštruovaný mlyn a skanzen, objavovať sakrálne pamiatky obce, alebo splavovať Malý Dunaj, pričom nemusia opustiť našu obec. Cyklobus umožní aj menej zdatným alebo starším turistom navštíviť také lokality, na ktoré by sa bez neho nedostali,” doplnil starosta obce Jelka Gabriel Kiš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2016
Košický kraj je skokanom roka v návštevnosti
Košický kraj sa stal skokanom roka v návštevnosti. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR).
viac
29.12.2021
V prihraničných okresoch Trnavského kraja predstavia šľachtické rody
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii hľadala v roku 2021 spôsoby na rozširovanie možností turistiky a spoznávania regiónu.
viac
03.01.2023
Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov
V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %