Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.07.2021 04:00

Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja


Snímka zdroj: (zahori.sk).


Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom.


Takou je aj komunikácia k jaskyni Driny v rekreačnej oblasti Jahodník v Malých Karpatoch nad obcou Smolenice, na ktorú vynaložila krajská samospráva podľa predsedu Jozefa Viskupiča 95 000 eur.

Práce zrealizovala obec Smolenice. Podľa starostu Antona Chrvalu by cestu na Jahodník bez finančnej pomoci kraja nedokázali opraviť. „Bola už vo veľmi zlom stave a veľké výtlky sme vždy len provizórne zasypávali. Veľmi sa teším, že okrem turistov bude slúžiť aj chatárom,“ povedal.

„Chceme podporiť rozvoj cestovného ruchu u nás. Domácim a zahraničným návštevníkom ponúkneme možnosť bezpečného a pohodlného poznávania prírodných i kultúrnych krás nášho Trnavského kraja zážitkov. Ako prvú sme finančne podporili opravu cesty k vyhľadávanej jaskyni Driny, ktorá je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku,“ uviedol Viskupič. Stavebné práce zabezpečovala spoločnosť Colas Slovakia, pre verejnosť bola nová cesta sprejazdnená v závere júna.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2016
Košický kraj je skokanom roka v návštevnosti
Košický kraj sa stal skokanom roka v návštevnosti. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR).
viac
18.09.2018
TTSK podporí cyklotrasy na Záhorí sumou 81 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podporil samosprávy v okresoch Senica a Skalica celkovou sumou 81 000 eur na obstaranie projektovej dokumentácie pre vznik nových cyklochodníkov v dĺžke približne 24 kilometrov. Informovala o tom riaditeľka odboru financií TTSK Anna Mierna.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %