Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
03.01.2023 10:35

Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov


Ilustračná snímka.


V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.


Ako doplnil, počas roka prišli na Slovensko zástupcovia cestovných kancelárií, novinári a influenceri z Izraela a arabských krajín, aby svojmu publiku a klientom sprostredkovali zážitky, ktoré ponúka Trnavský kraj. Ešte pred usporiadaním týchto pobytov sa KOCR Trnavský kraj s podporou Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) predstavila na prestížnych veľtrhoch cestovného ruchu IMTM v Tel Avive a Arabian Travel Market v Dubaji.

"V kraji máme veľa atraktívnych miest a podujatí, ktoré sú veľkým lákadlom pre domácich aj zahraničných turistov. Za dôležitú  považujem podporu rozvoja piešťanského letiska ako vstupnej brány pre návštevníkov z Izraela a Blízkeho východu. Staršie ročníky obyvateľov v tejto časti sveta majú o našom regióne povedomie najmä vďaka kúpeľom. Systematicky pracujeme na tom, aby sme aj rodiny s deťmi a mladých cestovateľov motivovali vycestovať do Trnavského kraja," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

"V skončenom roku sme sa zamerali na návštevníkov z Blízkeho východu. Napriek krízovej situácii sa nám podarilo vzbudiť u nich záujem o Slovensko. V spolupráci s našimi členskými subjektami a podnikateľmi sme pre nich vytvorili ponuku výletov a služieb šitých na mieru. Nezabúdame ani na susedné krajiny. Pripravili sme stratégie vstupu na trhy v Českej republike, Maďarsku a Rakúsku. S tým súvisí aj plán aktivít na rok 2023, ktorý členovia schválili na nedávnom valnom zhromaždení," doplnila riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
19.10.2021
KOCR Trnavský kraj pripravila dušičkový zážitok na Dunaji
Splav pod názvom Dunajský svetlonos, ktorý pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, sa uskutoční na mieste, kde sa zvyčajne v tomto termíne rieky nesplavujú.
viac
29.12.2021
V prihraničných okresoch Trnavského kraja predstavia šľachtické rody
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii hľadala v roku 2021 spôsoby na rozširovanie možností turistiky a spoznávania regiónu.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %