Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
21.11.2023 02:10

Nemocnica pozýva na charitatívnu vianočnú výstavu


Ilustračný výrez plagátu - pozvánky


Vianoce v žilinskej nemocnici budú opäť plné výnimočných zážitkov, pomoci a sviatočnej atmosféry. V priestoroch Denného psychiatrického stacionára žilinskej nemocnice sa aj tento rok uskutoční jedinečná Vianočná predajná výstava.


Už od stredy sa môžu návštevníci tešiť na unikátne ručne vyrobené dekorácie, ozdoby či iné výrobky z dielne pacientov a klientov s psychickými ťažkosťami Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline spolu s Občianskym združením Mozaika. Výstava je prístupná od 22. do 24. novembra 2023 (streda, štvrtok, piatok) vždy v čase od 11:30 do 14:00 h.

Vianočné obdobie otvára v žilinskej nemocnici tradičná Vianočná predajná výstava, ktorá rozžiari Denný psychiatrický stacionár FNsP Žilina približne stovkou produktov, ktoré vlastnoručne vytvorili pacienti oddelenia psychiatrie, klienti psychiatrického stacionára, Centra pre liečbu drogových závislostí a členovia Občianskeho združenia Mozaika. Ako uviedla lekárka žilinského Denného psychiatrického stacionára Iveta Durmisová, výrobky vznikajú v rámci liečebných terapií. „Každý jeden kúsok, hoci i malý, znamená veľa pre človeka, ktorý ho vyrobil. Klienti aj pacienti vkladajú do dekorácií svoje srdce a skrýva sa tak v nich životný príbeh každého z nich. Celý proces im pomáha v liečbe, duševnom rozvoji a pocit, že práve ich výrobok si niekto kúpi a bude mu doma robiť radosť, je najväčším ocenením ich práce,“ priblížila I. Durmisová s tým, že výťažok z celého predaja bude navyše použitý na nákup ďalšieho materiálu a podporu psychiatrického oddelenia.

Vianočnú predajnú výstavu FNsP Žilina môžu záujemcovia navštíviť v priestoroch Denného psychiatrického stacionára (na prízemí bývalej budovy NTS, oproti urgentnému príjmu) v dňoch 22. – 24.11.2023 v čase 11:30 – 14:00 h.

 

Autor: Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2019
Nemocnica sa dočkala nových postelí, vymení ich viac ako 500
Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline aktuálne prechádza historicky najväčšou obnovou lôžkového fondu.
viac
26.11.2019
V Budatínskom hrade vystavia stavovce
Považské múzeum v Žiline disponuje rôznorodou a rozsiahlou zoologickou zbierkou, ktorú by chcelo priblížiť návštevníkom atraktívnou formou. Vo Veľkej sále Budatínskeho hradu preto otvoria 17. decembra 2019 výstavu s názvom Stavovce severozápadného Slovenska.
viac
03.08.2021
Nemocnica modernizuje urologické operačné sály
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina realizuje vlastnými kapacitami komplexnú rekonštrukciu dvoch operačných sál oddelenia urológie.
viac
18.11.2023
Čas vianočný 2023
Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva všetkých záujemcov o tradičnú ľudovú tvorbu na vernisáž výstavy Čas vianočný, ktorá sa uskutoční 1. decembra 2023 o 16,30 hod. v Makovického dome v Žiline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %