Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
01.04.2023 04:25

Mesto Vráble chce zaviesť 17 nových elektronických služieb


Mestský úrad Vráble


Mesto Vráble pripravuje zavedenie 17 elektronických služieb. Na realizáciu projektu eGov služby získalo nenávratný finančný príspevok v celkovej hodnote 287.746 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.


Kofinancovanie mesta vo výške piatich percent predstavuje 14.387 eur. Túto sumu schválili na svojom poslednom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.         

V súčasnosti mesto neposkytuje svojim občanom žiadne služby v elektronickej podobe. To znamená, že úrad komunikuje s verejnosťou len prostredníctvom osobného kontaktu, pošty a v určitej miere elektronicky prostredníctvom všeobecného podania cez portál slovensko.sk.         

Od elektronickej komunikácie samospráva očakáva skrátenie času vybavovania, úsporu kancelárskeho materiálu, proaktívny prístup úradu k občanovi. "Navyše možno s vysokou pravdepodobnosťou predpokladať, že zavedenie niektorých elektronických služieb bude v blízkej budúcnosti pre samosprávy povinné," očakáva vedenie mesta.

Mesto sa aktuálne pripravuje na vyhlásenie verejného obstarávania na dodávateľa elektronických formulárov a na zabezpečenie finančných prostriedkov na kofinancovanie. Okrem povinného spolufinancovania bude samospráva znášať náklady na verejné obstarávanie na zabezpečenie projektu prostredníctvom dodávateľa v predpokladanej hodnote 3000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2016
Zjednodušenia procesov pri čerpaní eurofondov
Prvé prijaté kroky v rámci novely zákona o EŠIF a aktualizácie textu zmluvy o NFP naznačujú, že procesy sa postupne hýbu, čo je pozitívna správa aj pre mestá a obce.
viac
31.08.2018
Mestá a obce by si mali skontrolovať elektronickú schránku
Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) oslovuje mestá a obce s informáciou o možnosti implementácie do portálu https://oversi.gov.sk/. Školenia k portálu OverSi už začali.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %