Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.02.2020 01:35

ZMOS sprístupnil svoju knižnicu


Logo ZMOS.


Združenie miest a obcí Slovenska na svojej webovej stránke zriadilo novú rubriku. Ide o Knižnicu ZMOS, ktorá je verejne prístupná a ponúka publikácie, analýzy aj dopadové štúdie, ktoré združenie priebežne vypracováva.


Združenie miest a obcí Slovenska v minulosti participovalo na rôznych projektoch a aj momentálne realizuje projektové aktivity, ktorých súčasťou sú aj publikácie analytického zamerania. Svojím obsahom reagujú na pomerne široké kompetencie miestnej územnej samosprávy a verejné politiky realizované komunálom.

Nakoľko tieto publikácie sú prístupné na svojich vlastných webových stránkach, rozhodli sme sa vytvoriť špeciálnu rubriku na webovej stránke združenia, kde budú verejne prístupné každému, koho svojim zameraním, obsahom, ale aj výpovednou hodnotou zaujmú. Na webe ZMOS je preto vytvorená špeciálna rubrika s názvom Knižnica ZMOS, kde je v tomto momente 14 publikácií a ďalších minimálne 7 pribudne v priebehu tohto roka.

Aj touto formou chceme prispieť ku kvalite sociálneho dialógu a podpore informovania čo najširšieho okruhu ľudí. Naďalej zostanú tiež verejne prístupné aj prezentácie zo školení, seminárov a workshopov, ktoré ZMOS intenzívne organizuje v regiónoch, avšak budú súčasťou rubrík na web stránke, ktoré sa venujú konkrétnym projektom a to Modernizácii miestnej územnej samosprávy a Podpore kvality sociálneho dialógu.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2020
Výstava Prvý dotyk so slobodou je stále dostupná - virtuálne
Ako informovala krajská knižnica Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach, zaznamenala mimoriadnu návštevnosť výstavy, a práve preto si ju verejnosť môže pozrieť aj v súčasnosti, a to vo forme virtuálnej prehliadky.
viac
04.06.2022
Samosprávne kraje sú pripravené pripojiť sa k štrajkovej pohotovosti ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger a ústredný riaditeľ kancelárie ZMOS Michal Kaliňák sa zúčastnili na zasadnutí Združenia samosprávnych krajov (SK8) v Kremnici.
viac
18.03.2023
Vedenie ZMOS na rokovaní s dočasne povereným predsedom vlády SR
Predseda ZMOS Branislav Tréger a podpredseda ZMOS Jozef Božik sa zúčastnili na stretnutí povereného predsedu vlády SR Eduarda Hegera s predstaviteľmi samospráv. Témou bolo podpora samospráv zo strany štátu pri zvládnutí energetickej krízy a hovorilo sa aj o možnom odpustení pandemických pôžičiek.
viac
25.09.2023
ZMOS prichádza s podanou rukou pre slovenské samosprávy v zahraničí
Rokovanie predsedu ZMOS Jozefa Božika s predsedom Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milošom Kotercom bolo pokračovaním v rozbehnutej spolupráci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %