Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.05.2021 12:30

Zdieľané bicykle budú mať už aj vo Svite


Ilustračná snímka.


Po viac ako dvojročnej snahe a neustále vyvíjanej aktivite vedenia mesta sa zavedenie tzv. bikesharingu konečne podarilo. Zdieľané bicykle budú slávnostne uvedené do užívania v piatok 14. mája a od tohto dňa si ich môžete užívať aj vo Svite.


Požičať si, premiestniť sa ekologicky a ešte aj s benefitom pre svoje zdravie z miesta na miesto a odložiť – toto je hlavnou myšlienkou bikesharingu, ktorý je už bežnou súčasťou moderných a ekologicky smerujúcich miest po celom Slovensku. Zabezpečovaním bikesharingu sa zaoberá spoločnosť Antik Telekom, s. r. o. Podrobné informácie ako začať nájdete na stránke www.verejnybicykel.sk.

Zámerom mesta  bolo vždy presadzovanie rozvoja cykloturizmu a zároveň vzájomné prepojenie cyklotrás v meste Svit - Poprad a obci Spišská Teplica. Pre obyvateľov nášho mesta  bude k dispozícii 50 bicyklov, ktoré budú slúžiť či už na bežnú prepravu po meste, spoznávanie blízkeho okolia a v neposlednom rade aj určite upevňovanie svojho zdravia tak dôležitého v tomto období. Mesto Svit sa tak zaradí k mestám, ktorého neustálym úsilím je vytvárať čo najlepšie podmienky pre  športové aktivity, zlepšovať kvalitu života svojich obyvateľov, ale aj držať krok s dobou a byť moderným a pokrokovým miestom pre život.

Slávnostné zahájenie zdieľania bicyklov vo Svite sa uskutoční v piatok 14. mája 2021.

 

Autor: (Daniela VIROSTKO, MsÚ Svit)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2020
V Rači spustia tento týždeň novú službu Verejný bicykel
V bratislavskej Rači spúšťajú tento týždeň nový projekt zdieľania bicyklov – Verejný bicykel. Systém bude fungovať na báze "free floating", teda bez potreby dokovacích staníc.
viac
18.07.2020
V meste Veľký Šariš je možné si požičať verejný bicykel
Obyvatelia i návštevníci mesta Veľký Šariš si môžu požičať verejný bicykel. V uplynulých dňoch tam zaviedli službu zdieľaných bicyklov - bikesharing. Podľa radnice tak ušetria čas, životné prostredie i svoje peniaze.
viac
11.03.2021
Arriva spúšťa od začiatku apríla systém zdieľaných bicyklov v Nitre
Spoločnosť Arriva spúšťa od 1. apríla plne funkčný systém zdieľaných bicyklov v meste Nitra. K doterajším siedmim pevným stanovištiam pribudne ďalších päť virtuálnych stanovíšť, pre užívateľov bude k dispozícii nová modernejšia aplikácia s názvom nextbike.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %