Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.07.2020 12:20

V meste Veľký Šariš je možné si požičať verejný bicykel


Snímka zdroj: (Bikesharing Antik Telekom /Igor Hraško).


Obyvatelia i návštevníci mesta Veľký Šariš si môžu požičať verejný bicykel. V uplynulých dňoch tam zaviedli službu zdieľaných bicyklov - bikesharing. Podľa radnice tak ušetria čas, životné prostredie i svoje peniaze.


„Verím, že sa nám podarí čoskoro spustiť aj zdieľanie horských elektrobicyklov a turizmus, nielen na hrad, tak môže získať iný a dostupnejší rozmer,” povedal primátor mesta Viliam Kall.

Voľné verejne dostupné bicykle nájdu ľudia na viacerých miestach. Vyhľadajú ich prostredníctvom aplikácie, následne bicykel cez ňu odomknú a môžu ho používať. Jazdu je možné ukončiť na území mesta alebo v jeho katastri.

Spoločnosť Antik Telekom túto službu v spolupráci so samosprávami ponúka v súčanosti v Košiciach, Poprade, Trebišove a Moldave. V najbližšom čase by mali pribudnúť mestá Svidník, Vranov nad Topľou, Humenné, Michalovce a spoločnosť verí, že aj Sabinov a Prešov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2021
Zdieľané bicykle budú mať už aj vo Svite
Po viac ako dvojročnej snahe a neustále vyvíjanej aktivite vedenia mesta sa zavedenie tzv. bikesharingu konečne podarilo. Zdieľané bicykle budú slávnostne uvedené do užívania v piatok 14. mája a od tohto dňa si ich môžete užívať aj vo Svite.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
27.07.2021
V meste si budú môcť požičať bicykle zdravotne znevýhodnení ľudia
Vo Veľkom Šariši si budú môcť požičať bicykle zdravotne znevýhodnení ľudia. S nápadom prišla zakladateľka občianskeho združenia Pomáhame Mária Šárossyová, ktorá je matkou dvoch postihnutých detí. Dva špeciálne bicykle budú k dispozícii od 1. augusta. Služba ParaBikeSharing bude bezplatná.
viac
24.04.2023
Mesto nebude pokračovať v projekte zdieľaných bicyklov
Mesto Topoľčany sa rozhodlo odstúpiť od zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na projekt zdieľaných bicyklov a nepokračovať v projekte. Rozhodli o tom mestskí poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %