Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.12.2022 02:25

Výstavba hokejovej haly pre talentovanú mládež napreduje


Snímka zdroj: (TSK).


Práce sa naplno rozbehli aj v stredoškolskom kampuse v Zámostí, kde sa už črtajú základy novej hokejovej haly pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne. Zhotoviteľ aj investor absolvovali prvý kontrolný deň na stavbe.


Unikátny projekt, ktorý odštartovalo v roku 2017 podpísanie memoranda o spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja, dostáva reálne kontúry. Zhotoviteľ sa naplno zahryzol do prác na hokejovej hale, v rámci ktorej bude umiestnená hlavná hracia ľadová plocha s rozmermi 60m x 26 m a tréningová hokejová hala s rozmermi 24,4m x 26 m s tribúnou pre 388 osôb. Pôvodný rozpočet presahoval 12,5 mil. eur.

„Je to asi najväčšia stavba, ktorú realizuje Trenčiansky samosprávny kraj a po stavbách týkajúcich sa našich nemocníc asi aj najdrahšia. Zemné práce sú už za nami a dnes sa zabetónovala základová doska na snežnú jamu. Všetky práce prebiehajú naozaj dobre. Mali sme rokovanie so zhotoviteľom ohľadne dodatku, pretože ceny stavebných materiálov aj práce išli výrazne hore. Pevne verím, že počas celého budúceho roka sa v tejto stavbe bude pokračovať a že ju aj zdarne dokončíme, aby tento pilotný projekt regionálnych hokejových akadémií v rámci Slovenska uzrel svetlo sveta a slúžil mládeži a budúcim hokejovým hviezdam,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Práve spojenie kvalitného zázemia s kvalitným vzdelávaním je unikátnym konceptom, do ktorého sa pustila Trenčianska župa a župná Stredná športová škola v Trenčíne v spolupráci so SZĽH.

„Hokej je šport, ktorý spája všetkých ľudí a vieme sa pri ňom zjednotiť. Myslím si, že práve tento projekt regionálnych hokejových akadémií nám umožní nadviazať na tie úspechy, ktoré mal slovenský hokej v minulosti,“ dodal župan. Aktuálne je v projekte Hokejovej akadémie v rámci Strednej športovej školy v Trenčíne zapojených 62 talentovaných hokejistov.

Autor: (TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
18.02.2020
Stavebné povolenie na novú hokejovú halu je už právoplatné
Stavebné povolenie na novú hokejovú halu v Trenčíne-Zámostí je už právoplatné. Pilotný projekt Hokejovej akadémie, ktorý má za úlohu vychovávať budúce hokejové hviezdy ako komplexné športové osobnosti, zahŕňa okrem iného aj novú halu s ľadovou plochou.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
25.03.2022
Trenčiansky samosprávny kraj schválil 890 000 eur pre Kreatívny inštitút Trenčín
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne zo svojho tohtoročného rozpočtu 890 000 eur na správu neziskovej organizácie Kreatívny inštitút Trenčín a aktivity spojené s projektom Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Poskytnutie príspevku schválili tento týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %