Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.07.2020 05:00

Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu


Snímka zdroj: (Vizualizácia Cityprojekt, s. r. o., Ing. arch. Pavol Citovický).


Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.


„Ďakujem podpredsedníčke vlády Veronike Remišovej, ministrovi financií Eduardovi Hegerovi aj splnomocnencovi vlády pre mládež a šport Karolovi Kučerovi za to, že chápu potrebu modernej športovej arény pre celý región a že potvrdili rozhodnutie predchádzajúcej vlády o pridelení dotácie. Veľmi si to vážime. Naša veľká vďaka patrí aj predsedovi Bratislavského samosprávneho kraja Jurajovi Drobovi, ktorý dlhodobo podporuje rozvoj Malaciek a okolia. Postavil sa za nás aj v čase, keď mnohí spochybňovali pripravenosť mesta aj okolnosti a spôsob, za ktorých bola dotácia schválená,“ konštatoval primátor Juraj Říha.

Návrh arény predstavuje športový tréningový komplex, ktorého súčasťou by mala byť okrem hokejovej haly aj multifunkčná športová hala pre kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie. Projekt navrhuje dve nadzemné podlažia a okrem športových hál aj doplnkové funkcie (ubytovanie pre športovcov, hokejový trenažér, menšia telocvičňa pre rozcvičenie, priestory pre regeneráciu, menšie obchodné prevádzky a priestory pre správu objektu). Každá z hál má vlastné samostatné zázemie so šatňami a hygienou. Multifunkčná hala je navrhnutá pre rôzne druhy športov s tým, že je možné spúšťacími sieťami ju priečne rozdeliť na 2 až 3 ihriská. Hokejová hala je navrhnutá ako tréningová s rozmerovými parametrami pre extraligu a pre prípadné zahraničné turnaje. Aréna bude slúžiť obyvateľom Malaciek i celého okresu. Halu budú využívať rekreační športovci i športové kluby na prípravu, takže bude znamenať dôležitý impulz aj pre profesionálny klubový šport.

Mesto už zabezpečilo pozemok v lokalite Píla v blízkosti nového záchytného parkoviska s rozlohou 9300 štvorcových metrov. Aréna bude mať vlastné obslužné parkovisko, vrátane odstavného pásu pre autobusy. Jej financovanie je naplánované ako kombinácia viacerých zdrojov: okrem štátnej dotácie aj mestskými financiami a investičným úverom. Výslednú cenu realizácie vygeneruje proces verejného obstarávania na dodávateľa.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
ŽSK podporí kultúru a šport takmer 249 000 eurami
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) spustil na začiatku tohto kalendárneho roka nový systém poskytovania dotácií. Záujemcovia sa môžu o financie uchádzať v dvoch programoch, prostredníctvom ktorých ŽSK prerozdelí takmer 249 000 eur.
viac
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %