Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2020 11:45

Stavebné povolenie na novú hokejovú halu je už právoplatné


Snímka zdroj: (tsk).


Stavebné povolenie na novú hokejovú halu v Trenčíne-Zámostí je už právoplatné. Pilotný projekt Hokejovej akadémie, ktorý má za úlohu vychovávať budúce hokejové hviezdy ako komplexné športové osobnosti, zahŕňa okrem iného aj novú halu s ľadovou plochou.


Unikátny projekt z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja a Slovenského zväzu ľadového hokeja finančne podporila aj vláda Slovenskej republiky.

Momentálne prebiehajú prípravné stavebné práce, ktoré by mali byť ukončené do konca apríla tohto roku. Následne sa bude môcť pristúpiť k stavbe samotnej hokejovej haly, na ktorú bolo vydané právoplatné stavené povolenie. „Aktuálne finišuje spracovanie realizačného projektu a hneď po jeho odovzdaní bude pripravené a spustené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác. Ak sa nevyskytnú v súťaži problémy, očakávame spustenie stavebných prác približne na začiatku letných prázdnin,“ informovala vedúca Odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková.

Autor: (tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
11.03.2019
Prvá Hokejová akadémia (nielen) pre budúce hviezdy NHL
Študovať sa na nej bude dať od 1. septembra 2019 v rámci Strednej športovej školy v Trenčíne. Za projektom stojí TSK a Slovenský zväz ľadového hokeja.
viac
12.02.2021
Inovatívne metodické materiály pre učiteľov
Učitelia na základných aj stredných školách majú možnosť pracovať s bádateľsky orientovanými inovatívnymi metodikami a učiť nové informatické či motivačné predmety. Materiály sú pre každého z pedagógov dostupné bezplatne.
viac
22.12.2022
Výstavba hokejovej haly pre talentovanú mládež napreduje
Práce sa naplno rozbehli aj v stredoškolskom kampuse v Zámostí, kde sa už črtajú základy novej hokejovej haly pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne. Zhotoviteľ aj investor absolvovali prvý kontrolný deň na stavbe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %