Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.12.2020 08:05

Výsledky kontrol na dodržiavanie opatrení v boji proti pandémii


Ilustračná snímka Teraz.sk


Polícia aj naďalej vykonáva kontroly dodržiavania opatrení v súvislosti s bojom proti pandémii Covid – 19. Policajti sa počas uplynulých dní zamerali na kontrolu dodržiavania opatrení určených pre reštaurácie a fitness centrá.


Tieto kontroly boli vykonávané na celom území Slovenskej republiky, vo všetkých krajoch a zistené porušenia nariadenia vlády policajti oznámili príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva na ďalšie konanie a uloženie sankcií.

Výsledky sú nasledovné:

Policajti vykonali takmer 1200 kontrol reštauračných zariadení a 42 kontrol fitness centier. Porušenia zistili v 26 prípadoch, ktoré následne oznámili na regionálne úrady verejného zdravotníctva.

Najviac porušení bolo zistených v Banskobystrickom kraji (10) a Nitrianskom kraji (6),potom v Prešovskom kraji (5),  po dve porušenia v Trnavskom a Žilinskom kraji, v Trenčianskom kraji jedno porušenie, kým v Bratislavskom a Košickom kraji žiadne.

Pokuty, ktoré sú oprávnené ukladať príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva, sú niekoľkonásobne vyššie ako sankcie ukladané políciou. Preto opätovne apelujeme na verejnosť, aby dodržiavala všetky opatrenia, a to nielen pod hrozbou sankcií, ale predovšetkým v záujme života a zdravia.

Podobné kontroly budú pokračovať aj naďalej.

Autor: (ts-mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
Stav okolia kontajnerových stojísk je dlhodobo neudržateľný
Pracovníci verejnoprospešných služieb mesta Spišská Belá v Kežmarskom okrese zozbierali v septembri z okolia kontajnerových stojísk štyri tony komunálneho odpadu.
viac
30.10.2020
Na Sviatok všetkých svätých platí zákaz vychádzania
Návšteva cintorínov nepatrí medzi výnimkami zákazu vychádzania mimo bydliska, čiže platí, že aj na "dušičky" je potrebné zostať doma.
viac
03.11.2020
SR prijala po útoku vo Viedni bezpečnostné opatrenia
Už hodinu po útoku boli prijaté opatrenia na Slovensku. Vykonávané sú kontroly na hraniciach a na strategických miestach.
viac
16.11.2020
Podmieňovanie čerpania európskych zdrojov
Európska únia v budúcom viacročnom rozpočte EÚ súhlasí s kompromisom v obmedzovaní financovania vlád, ktoré porušujú európske hodnoty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %