Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.11.2020 02:37

SR prijala po útoku vo Viedni bezpečnostné opatrenia


Snímka zdroj: (Facebook / Polícia Slovenskej Republiky).


Už hodinu po útoku boli prijaté opatrenia na Slovensku. Vykonávané sú kontroly na hraniciach a na strategických miestach.


„Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí a verím, že hrozivá bilancia útoku sa už nebude zhoršovať. Bezprostredne po útoku sme prijali opatrenia na zaistenie bezpečnosti našich občanov, situáciu monitorujeme a komunikujeme aj s rakúskou stranou. Pripomínam, že na Slovensku stále platí druhý stupeň teroristického ohrozenia, ktorý sme vyhlásili v roku 2017 v reakcii na udalosti v Európe,“ povedal minister vnútra v reakcii na nočný útok vo Viedni.

Na zabezpečenie bezpečnosti našich občanov sme prijali viacero opatrení: Na strategické miesta, ktoré boli vyhodnotené na základe získaných informácií ako rizikové boli ihneď vyslané policajné hliadky. Posilnený bol výkon služby a vykonávala sa cestná a železničná kontrola ako aj kontrola cyklotrás a vodnej dopravy v územnej pôsobnosti Bratislavského kraja (Kompa Záhorská Ves –Angern).

„Som zhrozený z včerajšieho útoku, odsudzujem takéto konanie. Úprimnú sústrasť obetiam a pozostalým. Hodinu po útoku sme prijali opatrenia na Slovensku. Vykonávame kontroly na hraniciach a strategických miestach. Komunikujeme aj s partnermi z okolitých krajín,“ uviedol dočasný prezident Policajného zboru Peter Kovařík.

Preverenia smerovali zo strany bratislavskej polície i do ulíc hlavného mesta a jeho okolia. Preverené boli viaceré vozidlá a osoby. Prepátrané boli i čerpacie stanice a odstavné parkovacie plochy, monitorovali sme okolie v blízkosti Synagógy. Neustále sme komunikovali so spoločnými kontaktnými pracoviskami v našej pôsobnosti. Na hraničných priechodoch s Rakúskou republikou prebiehali cestné a železničné kontroly.

Policajti železničnej polície okamžite začali monitorovať všetky osoby, ktoré na územie SR prichádzali vlakom z Viedne do Bratislavy. Bratislavská polícia od začiatku prijatých opatrení komunikuje s Protireristickou centrálou NAKA, Krajským riaditeľstvom PZ v Trnave a s policajným pridelencom Veľvyslanectva SR vo Viedni. Boli posilnené policajné jednotky ako pohotovostné motorizované jednotky, pohotovostný policajný útvar, Útvar osobitného určenia, Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

Autor: (Barbara TÚROSOVÁ, riaditeľka tlačového odboru MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Deň polície bol iný ako za posledné roky
29. september sa na Slovensku už niekoľko rokov spája s Dňom polície, ktorý MV SR ustanovilo nariadením v roku 2014 práve na sviatok sv. Michala Archanjela – patróna všetkých policajtov a záchranárov.
viac
02.10.2020
Upravený režim na pracoviskách MV SR počas núdzového stavu od 5. októbra
Ministerstvo vnútra upozorňuje, že v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu prijalo viacero opatrení pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier.
viac
02.11.2020
Pracoviská MV SR sú od pondelka 2. novembra opäť prístupné verejnosti
Ministerstvo vnútra po niekoľkých dňoch otvára svoje kontaktné pracoviská.
viac
07.01.2021
Počet obyvateľov rastie zatiaľ iba v Bratislave
Počet obyvateľov posledné roky rastie iba v Bratislave, ostatné krajské mestá populáciu strácajú. Informuje o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR v minuloročnej publikácii Krajské mestá z pohľadu kvality života.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %