Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.03.2017 03:25

Vyhlásenie predsedu ZMOS: Učiteľom patrí mimoriadna vďaka a hlboká úcta


Michal Sýkora, predseda Združenia miest a obcí na Slovensku.


Bratislava 28. marec 2017 – Dnešný deň historický patrí Medzinárodnému dňu učiteľov a spája sa s narodením a odkazom Jána Amosa Komenského. Združenie miest a obcí Slovenska ho vníma ako príležitosť verejne oceniť tých, ktorí sú v mestách a obciach nositeľmi vzdelanosti.


Mestá a obce sú najväčšími zriaďovateľmi škôl a školských zariadení, historicky sú späté s výchovou a vzdelávaním, s poslaním, ktoré v školách plnia učitelia i nepedagogickí zamestnanci. Práve dnes si pripomíname výročie narodenia Jána Ámosa Komenského, s ktorým sa spája Medzinárodný deň učiteľov.

Preto aj touto formou chceme oceniť tých, ktorí v školách formujú našu najmladšiu generáciu, odovzdávajú jej vedomosti, učia kriticky a v širších súvislostiach myslieť, a tak upevňujú morálne hodnoty, bez ktorých by sme boli komunitami jednotlivcov, ale nie to, čo najviac potrebujeme – teda ambicióznou spoločnosťou rozhľadených a solidárnych ľudí.

Združenie miest a obcí Slovenska pri príležitosti dnešného sviatku vyjadruje všetkým zamestnancom v regionálnom školstve mimoriadnu vďaku a hlbokú úctu, lebo ich nenahraditeľný prístup k deťom, žiakom i študentom v každej generácii je nositeľom našej budúcnosti.

Autor: Michal Sýkora, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2018
Motivácia a ocenenie práce je dôležité
Bratislavský samosprávny kraj pripravil ku Dňu učiteľov prekvapenie pre zamestnancov na školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.
viac
29.06.2018
Vyhlásenie predsedu ZMOS k podpisu memoranda sociálnych partnerov
Združenie miest a obcí Slovenska vníma Memorandum ako deklaráciu dobej vôle a ďalší krok k naplneniu našej snahy o zvýšenie platov v celej verejnej správe. Podľa nás je to nástroj na hodnotenie kvality práce a tiež odbornosti našich zamestnancov.
viac
26.11.2018
Predseda ZMOS Michal Sýkora nebude kandidovať na prezidenta
Dlhoročný starosta Štrby a predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Sýkora nebude kandidovať na prezidenta SR. K tomuto kroku ho vyzývali členovia orgánov ZMOS.
viac
01.09.2021
Vyhlásenie ZMOS ku Dňu Ústavy SR
Združenie miest a obcí Slovenska pri príležitosti výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky zdôrazňuje, že skutočnú úctu k základnému zákonu štátu vyjadríme jej dodržiavaním a rešpektovaním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %