Streda 26.06.2024
Dnes má meniny 
Adriána
°C
17.06.2024 11:05

Vyhlásenie predsedu ZMOS pri príležitosti Medzinárodného dňa otcov


Ilustračná snímka (Zdroj: ZMOS)


Predseda ZMOS Jozef Božik vyjadruje úprimné uznanie všetkým otcom i kolegom, ktorí zohrávajú nezastupiteľnú úlohu v živote svojich detí a rodín, pri príležitosti dnešného Medzinárodného dňa otcov.


Rodina je základom spoločnosti a miestom, kde sa deti učia základným hodnotám. Otec v rodine je často pilierom, ktorý poskytuje oporu a vedenie. Je vzorom pre svoje deti, ukazuje im, čo znamená zodpovednosť, starostlivosť a odvaha. V dnešnej dobe, keď sa rodinné vzťahy často stretávajú s rôznymi výzvami, je ešte dôležitejšie podporovať a chrániť hodnoty tradičnej rodiny. Zároveň som si vedomý, že rodina môže mať rôzne podoby a že každá rodina, ktorá poskytuje lásku a podporu, je hodná rešpektu a uznania.

Zároveň by som rád zdôraznil, že podpora rodín by mala byť prioritou nielen pre nás ako jednotlivcov, ale aj pre naše mestá a obce. Spoločne v samospráve pracujeme na vytváraní podmienok, ktoré rodinám napĺňať ich základne hodnoty. V tomto smere je nevyhnutné, aby sme zabezpečili dostupnosť kvalitných služieb, vzdelávanie a sociálnu podporu pre všetkých členov rodiny.

Otcovia a kolegovia, patrí Vám poďakovanie za Vašu neúnavnú prácu a obetavosť.  Prajem všetkým otcom a ich rodinám krásny a radostný Deň otcov.

 

Autor: Jozef Božik, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.03.2017
Vyhlásenie predsedu ZMOS: Učiteľom patrí mimoriadna vďaka a hlboká úcta
Bratislava 28. marec 2017 – Dnešný deň historický patrí Medzinárodnému dňu učiteľov a spája sa s narodením a odkazom Jána Amosa Komenského. Združenie miest a obcí Slovenska ho vníma ako príležitosť verejne oceniť tých, ktorí sú v mestách a obciach nositeľmi vzdelanosti.
viac
02.03.2020
Ďakujem voličom, blahoželám úspešným subjektom
Výsledky volieb do Národnej rady Slovenskej republiky treba rešpektovať a v plnej miere akceptovať. V tejto súvislosti je potrebné poďakovať voličom za ich záujem rozhodnúť. Rovnako je potrebné zablahoželať úspešným politickým stranám a hnutiam, ale musíme ísť ďalej.
viac
01.09.2021
Vyhlásenie ZMOS ku Dňu Ústavy SR
Združenie miest a obcí Slovenska pri príležitosti výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky zdôrazňuje, že skutočnú úctu k základnému zákonu štátu vyjadríme jej dodržiavaním a rešpektovaním.
viac
26.10.2023
ZMOS sa ohradzuje voči tvrdeniu pána Hojsíka k zonácii NP Slovenský kras
ZMOS dlhodobo žiada odborné dokončenie zonácie národných parkov, ktoré jasne definuje limity v národných parkoch. Zonácia národných parkov prebiehala doposiaľ netransparentne a proces nastavovania zonácie prebiehal neodborne a bez vyhodnotenia jej dopadov na miestne samosprávy a ich obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.21 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.64 %