Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.01.2021 08:00

Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení


Liptovský Hrádok.


Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.


„Budova novej predajne je postavená, stavebná firma už pracuje vnútri. Popritom sa robia aj vonkajšie práce, napríklad parkovisko. Lokalitu zatraktívnia viaceré prvky, pôjde najmä o výsadbu zelene, ktorá sa bude realizovať v jarných mesiacoch, ešte predtým bude dokončené osvetlenie,” uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.      

Mesto má záujem ďalej pokračovať vo zveľaďovaní západného vstupu do mesta na Ulici SNP po estetickej aj funkčnej stránke. „Museli sme však čakať na túto investíciu. Ulicu sa budeme snažiť oživiť pravdepodobne zeleňou a kvetmi. Keďže sme získali aj pozemky pri dvoch bytovkách, ktoré susedia s budúcou predajňou, nezabúdame ani na túto lokalitu,” povedal Tréger. Riešiť ju podľa primátora budú po dohode s obyvateľmi.      

Tréger zdôraznil, že veľkým problémom na ulici SNP je zlý stav hlavnej cesty, ktorá je majetkom štátu. Slovenskú správu ciest podľa primátora už niekoľkokrát žiadali o nápravu. „Pevne verím, že naša snaha bude mať úspešný koniec,” dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
30.04.2021
V Liptovskom Hrádku opravujú strechu na budove pre dobrovoľných hasičov
Mesto Liptovský Hrádok v týchto dňoch realizuje opravu strechy na budove, ktorú využívajú tamojší dobrovoľní hasiči. Je súčasťou objektu spoločnosti BYP, s. r. o., na Hviezdoslavovej ulici.
viac
20.05.2021
Pri vstupe do Liptovského Hrádku vysadili novú zeleň
S otvorením obchodného reťazca pri vstupe do Liptovského Hrádku pribudla v tejto lokalite aj nová zeleň.
viac
09.10.2021
V polyfunkčnej budove pribudne 14 bytov a 6 apartmánov
Ďalšia lokalita v Liptovskom Hrádku sa začína postupne meniť. Reč o polyfunkčnej budove na Belanskej ulici, ktorá sa nachádza medzi obvodným oddelením polície a domom kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %