Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
20.05.2021 08:20

Pri vstupe do Liptovského Hrádku vysadili novú zeleň


Snímky zdroj: (liptovskyhradok.sk).


S otvorením obchodného reťazca pri vstupe do Liptovského Hrádku pribudla v tejto lokalite aj nová zeleň.


„Výsadba zelene, zrealizovaná v uplynulom období, sa už postupne začína prejavovať. Bolo našou iniciatívou, aby investor stromoradím oddelil priestor medzi parkoviskom a susedným bytovým domom,“ vysvetlil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Ako je známe, štát prostredníctvom Slovenskej správy ciest v tomto roku pristúpi ku kompletnej obnove asfaltového povrchu na ulici SNP. Mesto Liptovský Hrádok v tejto lokalite následne bude investovať tiež. Súčasťou prác bude aj výsadba zelene.

„Investor obchodného reťazca si splnil zákonnú povinnosť na úseku ochrany prírody a krajiny a uskutočnil náhradnú výsadbu za vyrúbané dreviny. Tá bola zrealizovaná čiastočne na pozemku v jeho vlastníctve - v okolí predajne a na parkovisku. Tu boli vysadené guľovité javory mliečne a tisy,“ povedala Viera Malastová z odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Zvyšná zeleň, presnejšie 12 kusov stĺpovitých hrabov (Carpinus betulus „Fastigiata“) a 13 čerešní pílkatých, sakúr (Prunus serrulata „Amanogawa“) bola po dohode s mestom umiestnená v blízkosti susediacich bytových domov. „Stromoradia tu budú postupne plniť izolačnú aj estetickú funkciu a oddelia nielen opticky bytovky od frekventovanej obchodnej prevádzky a hlavnej cesty,“ vysvetlila Viera Malastová.

 

Stromoradie oddeľuje parkovisko od bytového domu.

 

Zeleň pri bytovom dome na ulici SNP.

 

Vysadená zeleň na parkovisku.

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
30.08.2021
Powerlifting Liptovský Hrádok usporiadal Slovenský pohár v mŕtvom ťahu
Powerlifting Liptovský Hrádok usporiadal Slovenský pohár v mŕtvom ťahu o cenu primátora Liptovského Hrádku. Na Borovej Sihoti sa uskutočnil počas soboty 28. augusta 2021.
viac
05.11.2021
Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území
Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %