Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.10.2020 10:20

V Záhorskej Bystrici vyrastie nový školský areál


Snímka zdroj: (MČ Záhorská Bystrica).


V bratislavskej Záhorskej Bystrici by mal vyrásť nový školský areál. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré podpísala mestská časť s hlavným mestom a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).


Podľa neho by mala byť značná časť bývalého stredného odborného učilišťa (SOU) energetického zverená miestnej samospráve.

„Do konca tohto roka prejde budova bývalej školy, telocvične, dielní a okolitých plôch do správy mestskej časti. Takto získa mestská časť k nim právny a vlastnícky vzťah a bude môcť začať pripravovať projekty na novú školu škôlku a športoviská,” informovala Silvia Vnenková z miestneho úradu.

Memorandum o spolupráci podpísal starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa s predsedom BSK Jurajom Drobom, primátorom Bratislavy Matúšom Vallom a viceprimátorkou Luciou Štasselovou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2017
Bratislave s bikesharingom pomôže Slovnaft
Systém zdieľania verejných bicyklov (bikesharing) vybuduje Bratislava v spolupráci so Slovnaftom. Memorandum o spoločnej realizácii bikesharingu podpísal 14. júna primátor hlavného mesta SR Bratislava Ivo Nesrovnal s predstaviteľmi spoločnosti SLOVNAFT, a.s.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
22.02.2021
Bratislava a BSK si zamenia pozemky
Mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zamenia pozemky. Bývalé Stredné odborné učilište (SOU) energetické i jeho okolie v bratislavskej Záhorskej Bystrici tak má opäť slúžiť verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %