Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.06.2020 10:20

Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin


Snímka zdroj: (bsk).


Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.


Predpokladá to mestská časť, ktorá na webe informovala o aktualizácii prác.

„Počas karanténneho obdobia sme v areáli školy zrealizovali dve nové detské ihriská s hernými prvkami, trampolínou, malou bežeckou dráhou, ako aj šmykľavkou a dokončujeme sadové úpravy. Vymenil sa tiež koberec na ihrisku s umelou trávou,” píše samospráva na internetovej stránke. „Do polovice júna by malo byť hotové aj dopravné ihrisko, zároveň sa začali práce na basketbalovom ihrisku, následne by mal zhotoviteľ pristúpiť k výstavbe tartanového bežeckého oválu s doskočiskom, ktorý bude mať štyri šprintové dráhy a dve bežecké,” dodáva.

Predpokladané skutočné náklady sa pohybujú na úrovni 220 000 až 250 000 eur, závisieť budú aj od toho, či sa podľa vývoja príjmov zrealizujú všetky plánované práce, týkajúce sa i výsadby a úpravy zelene a mobiliáru. Záhorská Bystrica dostala na revitalizáciu športového areálu 140 000 eur v rámci dotačného balíka, ktorý vláda schválila na konkrétne projekty bratislavských mestských častí počas výjazdového rokovania kabinetu na konci novembra 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
27.07.2017
V areáli školy pribudne nové multifunkčné ihrisko
Podmienky na športovanie v areáli Základnej školy na Ulici Dobšinského v Prievidzi sa onedlho výrazne zlepšia. Firma zo Sučian, ktorá vzišla z verejnej súťaže a mesto Prievidza s ňou už podpísalo zmluvu o dielo, začala v týchto dňoch v blízkosti školy s výstavbou multifunkčného ihriska.
viac
06.07.2020
Na Važeckej ulici v Prešove pribudlo nové multifunkčné ihrisko
Malí aj veľkí športovci môžu na Važeckej ulici v Prešove využívať nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka jeho vybudovaním sa vytvorili možnosti pre hru minifutbalu, tenisu, volejbalu, bedmintonu, nohejbalu či hádzanej.
viac
13.10.2020
V Záhorskej Bystrici vyrastie nový školský areál
V bratislavskej Záhorskej Bystrici by mal vyrásť nový školský areál. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré podpísala mestská časť s hlavným mestom a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %