Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.11.2021 10:00

V Nitre sa začne festival izraelských filmov


Ilustračná snímka, zdroj: Nitriansky hlásnik


V Nitre odštartuje siedmy ročník festivalu izraelských filmov Kolnoa. Začne sa 4. novembra v Synagóge, kde je naplánované premietanie dvoch hraných filmov. Následne sa festival presunie do Bratislavy a potom postupne do ďalších krajských miest.


Prvým premietnutým filmom bude dráma zo súčasnosti Svedectvo. Jej hlavný hrdina sa snaží dokázať, že sa v dedinke Lensdorf na sklonku druhej svetovej vojny uskutočnil masaker 200 židov, ktorí tam vykonávali nútené práce. „Námet na film vznikol podľa skutočných udalostí, ktoré sa udiali v dedine Rechnitz,“ uviedli organizátori. V rovnaký deň ponúkne festival aj druhý film, ktorým je triler Betlehem. Rozpráva o zložitom vzťahu medzi dôstojníkom izraelskej tajnej služby a jeho dospievajúcim palestínskym informátorom.       

V rámci siedmeho ročníka festivalu Kolnoa bude na Slovensku premietnutých celkovo deväť hraných a štyri dokumentárne filmy. „Všetky budú premietnuté v originálnej jazykovej verzii so slovenskými i anglickými titulkami. Organizátorom festivalu je Izraelské veľvyslanectvo v Bratislave v spolupráci s mestom Nitra a Kinoklubom Nitra,“ doplnili organizátori.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2018
Po ročnej prestávke pod Tatry opäť zavíta festival Viva Italia
Po ročnej prestávke do Popradu zavíta gastronomicko-kultúrny festival Viva Italia. Od 27. do 30. júna si organizátori pripravili niekoľko koncertov, vystúpení umelcov, talianskych filmov a predstavení pre deti. Súčasťou podujatia budú aj gastronomické stany so špecialitami a tradičné talianske trhy.
viac
27.09.2019
Agrofilm dozrel a opäť prináša bohatú úrodu
Medzinárodný filmový festival Agrofilm slávnostne otvoria v pondelok 30. septembra 2019 o 10,00 hod. na pôde jeho organizátora NPPC v Lužiankach.
viac
18.10.2019
Festival Hory a mesto Prešov ponúkne filmy s horskou a cestovateľskou tematikou
Dvanásty ročník filmového festivalu Hory a mesto Prešov ponúkne filmy s horskou, cestovateľskou a outdoorovou tematikou. Uskutoční sa v piatok (18. 10.) a v sobotu (19. 10.) v prešovskom Kine Scala.
viac
11.06.2022
Na nitrianskom hrade a v podhradí ožíva stredovek
Stretnutie s kniežaťom Pribinom, prezentácie dobovej kultúry a stredovekého života ponúka festival Kniežacie dni, ktorý sa koná od soboty do nedele 12. júna na Nitrianskom hrade a v podhradí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %