Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.05.2018 11:55

Po ročnej prestávke pod Tatry opäť zavíta festival Viva Italia


Ilustračná snímka


Po ročnej prestávke do Popradu zavíta gastronomicko-kultúrny festival Viva Italia. Od 27. do 30. júna si organizátori pripravili niekoľko koncertov, vystúpení umelcov, talianskych filmov a predstavení pre deti. Súčasťou podujatia budú aj gastronomické stany so špecialitami a tradičné talianske trhy.


Informoval o tom v utorok na tlačovej konferencii v Poprade predseda občianskeho zduženia Pre mesto Fabio Bortolini spolu s primátorom Popradu Jozefom Švagerkom.       

„Všetko sa udeje na Námestí sv. Egídia, kde budú umiestnené jednak stany ale aj pódium. V stredu 27. júna odštartujeme o 12. hodine, veľmi sa teším, že v rámci otváracieho koncertu vystúpi Musica Cassovia – Slovenská filharmónia Košice, ktorá zahrá Vivaldiho 4 ročné obdobia v Evanjelickom kostole v Poprade, bude to veľkolepé,“ upozornil Bortolini. Každý večer v rámci festivalu bude aj hudobná a tanečná párty na námestí, vystúpia tiež pouličné kapely a taliansky DJ Steve Martin. Podľa organizátorov si na svoje prídu všetky vekové kategórie.         

Gastronomickú časť bude okrem iného tvoriť aj firma Mercato Italiano, ktorá v približne 20 stanoch ponúkne tradičné talianske výrobky ako napríklad olivový olej, sladkosti či olivy. „Tento rok prídu aj producenti z ostrova Sardínia a pripravili sme aj workshop na tému mikroturizmu v Kine Tatran pod názvom Wigwam Local Community,“ doplnil predseda OZ Pre mesto.       

Súčasťou festivalu bude aj módna prehliadka a autogramiáda finalistiek súťaže Miss Liptov. Organizátori si zároveň pripomenú sté výročie od ukončenia 1. svetovej vojny. „Pôjde o pietny ceremoniál padlých na Piave Alpini a Slováci, ktorý sa bude konať v Spišskej Sobote v sobotu 30. júna o 18. hodine. Je podľa mňa veľmi pekné si pripomenúť, ako sme v minulosti bojovali proti sebe a teraz sme v rámci Európskej únie spojení,“ dodáva Bortolini. V tejto súvislosti vyzdvihol veľmi dobrú spoluprácu s mestom Poprad, ktoré sa bude starať predovšetkým o talianskych hostí. V jednom stane sa budú prezentovať aj talianske firmy, ktoré pôsobia na Slovensku.       

„Teším sa a verím, že to dobre dopadne, že nám vyjde počasie a bude to dobrá akcia. Mesto urobí všetko preto, aby organizačne pomohlo a postaralo sa o talianskych hostí, ktorí k nám prídu. Je to šanca dobre sa pred nimi odprezentovať, aby k nám prilákali možno ďalších návštevníkov,“ dodal Švagerko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2016
Medzinárodný folklórny festival Myjava 2016 ponúkne 40 programov
Takmer 40 scénických i nescénických programov pre všetky vekové kategórie prinesie tohtoročný 57. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016.
viac
06.10.2017
Súťaže 25. ročníka festivalu horských filmov sa zúčastní 52 snímok
Súťaže jubilejného 25. ročníka Medzinárodného festivalu horských filmov (MFHF), ktorý štartuje v stredu 11. októbra v Poprade, sa zúčastní 52 filmov z 20 krajín.
viac
07.10.2018
Cześć, Prešov
Prešov sa stal dejiskom III. Poľských dní. Počas troch týždňov sa Poliaci budú prezentovať na koncertoch, výstavách či workshopoch.
viac
24.03.2020
Iniciatíva Aby kultúra žila predstaví svoj prvý online festival
Krízová situácia, ktorú vyvolal nový koronavírus, zasiahla aj množstvo umelcov, organizátorov podujatí či kultúrne centrá. Pre mnohých znamená zrušenie podujatí existenčný problém, s ktorým sa budú musieť vyrovnať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %