Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.12.2017 01:41

Umiestňovanie reklám v meste bude mať svoje pravidlá


Ilustračná snímka.


Umiestňovanie informačných, reklamných a propagačných zariadení na území Bánoviec nad Bebravou sa bude riadiť svojimi pravidlami. Tie vyplývajú z nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pripravila samospráva.


"Úpravu reklamných, informačných a propagačných zariadení doteraz mesto neriešilo. Vzhľadom na potrebu riešenia množiacich sa osádzaní reklamných zariadení je nevyhnutné prijať systém a princípy ich existencie," ozrejmila prednostka bánovského mestského úradu Alexandra Gieciová. Cieľom nariadenia je podľa nej najmä získanie kontroly nad zriaďovaním reklamných plôch a tiež umiestňovaním reklamy na majetku mesta.       

Nová norma okrem iného určuje, že zariadenia svojím umiestnením a realizáciou nesmú narúšať vzhľad mesta alebo krajiny, ohrozovať verejnú bezpečnosť a poriadok, zabraňovať rozhľadu na komunikácii či nad prípustnú mieru obťažovať okolie a obytné prostredie hlukom alebo osvetlením. Zariadenia tiež nesmú tvoriť prekážku pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie, na budovách tiež musia byť prispôsobené ich architektúre a nesmú rušiť základné členenie priečelia a ich významné detaily.       

Reklamy, naopak, nesmú ich majitelia umiestniť na cintorínoch, pomníkoch či pamätníkoch, pevných zariadeniach ciest či stĺpoch a  stožiaroch telekomunikačného a energetického vedenia na meracích bodoch geodetických sietí.       

Nariadenie tiež rieši pravidlá pri povoľovaní zariadení, ich užívanie, údržbu a odstraňovanie, priestupky a sankcie či kontrolu. VZN o umiestňovaní informačných, reklamných a propagačných zariadení na území mesta bude mať aj vplyv na mestský rozpočet, a to vzhľadom na zavedenie nových poplatkov.         

Normu schválili aj bánovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní v decembri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2019
Pod cirkusovým šapitom ožije príbeh Červenej čiapočky
Klasickú rozprávku Červená čiapočka v netradičných priestoroch cirkusového šapita si budú môcť pozrieť deti i dospelí v mestskom parku v Bánovciach nad Bebravou.
viac
14.11.2019
SOŠ strojnícka v Bánovciach nad Bebravou sa pýši robotizovaným pracoviskom
Na Strednej odbornej škole (SOŠ) strojníckej v Bánovciach nad Bebravou v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK v pondelok 11. novembra otvorili nové robotizované pracovisko a škola uzatvorila Memorandum o spolupráci s viac ako tridsiatimi firmami z bánovského regiónu.
viac
14.01.2020
Mesto prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory
Samospráva Bánoviec nad Bebravou prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory na území mesta. Rovnako to plánuje urobiť aj s krytou plavárňou. Dohodla sa na tom so spoločnosťou Byttherm, ktorá ich správu doposiaľ vykonáva.
viac
31.12.2020
Mesto vybudovalo karanténnu stanicu pre psov a mačky
Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo areál pre odchytených túlavých alebo nechcených psov a mačky. Nová karanténna stanica sa nachádza pri priemyselnom parku Horné Naštice. Informovala o tom bánovská samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %