Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.11.2019 09:05

Školáci a škôlkari sa budú učiť korčuľovať na ľade


Ilustračná snímka, zdroj: Skolske.sk


Druháci základných škôl a deti z materských škôl v Bánovciach nad Bebravou sa budú učiť korčuľovať na ľade. Školský korčuliarsky program v rámci projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Športové centrum pri základnej škole začne v meste od januára 2020.


 "Všetky deti by mali absolvovať týždenný korčuliarsky kurz v rámci dopoludnia a ďalšie športové aktivity počas popoludňajšej družiny. Cieľom programu je celková podpora pohybových aktivít detí pre ich zdravý vývoj. SZĽH školí pre program tzv. ambasádorov športových aktivít," spresnila bánovská radnica.

Samospráva sa na projekte podieľa financovaním odborného personálu, dopravy žiakov a bezodplatným poskytnutím ľadovej plochy. SZĽH prispieva metodikou, prípravou trénerov cez akreditovaný školiaci program a zabezpečením výstroja.       

O možnostiach športovej prípravy detí diskutovali v uplynulých dňoch zástupcovia samosprávy s prezidentom SZĽH Miroslavov Šatanom, ako i ďalšími predstaviteľmi zväzu. "Šatan sa zaujímal o aktuálny stav hokeja v meste a aká je ambícia domáceho hokejového klubu. Hokejový klub (HK) Spartak stojí po dlhoročnej tradícii na prahu novej éry s cieľom venovať sa predovšetkým deťom a mládeži do 15 rokov. Mladé talenty majú šancu ďalej pokračovať napríklad v hokejovej akadémii v Trenčíne, čomu nahráva i geografická blízkosť mesta," priblížila ďalej samospráva. Prítomní podľa nej diskutovali i o možnostiach komerčného využitia ľadovej plochy a využitia štadióna  mimo sezóny na športy ako in-line hokej alebo hokejbal.       

"Po dokončení zimného štadióna stojí klub na prahu novej éry, doteraz sme chalanom v rámci našich možností ponúkali kvalitný tréningový proces, radosť z hry a zmysluplné využitie času. Ak v meste budeme mať osem mesiacov ľad, ponúkneme mladým chalanom z Bánoviec a okolia to, čo tréningovo nachádzajú v kluboch, ako sú Partizánske, Topoľčany či Prievidza," uviedol tréner HK Spartak Andrej Jakubík.       

Víziou klubu je podľa neho už čoskoro prihlásiť mládežnícky tím do súťaže a raz sa tešiť z toho, že aj z ich klubu vzíde talentovaný hokejista, ktorý z Trenčianskej akadémie prejde do špičkového tímu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
07.09.2016
Radnica podpísala zmluvu o spolupráci s poľským mestom
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje spolupracovať vo viacerých oblastiach s poľským partnerom - mestom Lubliniec.
viac
26.09.2016
Miestny poplatok za rozvoj samospráva nezavedie
Mesto Bánovce nad Bebravou nezavedie miestny poplatok za rozvoj. Rozhodla o tom radnica spolu s bánovskými mestskými poslancami.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %