Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.12.2019 09:05

Stavba snehového labyrintu v Brezne je zahájená


Ilustračná snímka horehronie.sk


Priamo na námestí v Brezne rastú prvé múry obrovského snehového labyrintu. Snehový labyrint o rozlohe viac ako 600 metrov štvorcových bude novou atrakciou nielen pre domácich obyvateľov ale taktiež pre všetkých turistov, ktorí prichádzajú do regiónu Horehronie užiť si zimnú dovolenku.


V utorok 12. decembra sa začali prvé práce na stavbe snehového labyrintu, ktorý bude stáť priamo na námestí v Brezne počas celej zimnej sezóny. Už v pondelok mohli domáci obyvatelia spozorovať prvé kopy snehu, ktorý sa začal na námestie privážať pomocou ťažkej techniky z okolitých lyžiarskych stredísk a národného biatlonové centra.

„Nakoľko sú podmienky so snehom a počasím veľmi nepriaznivé a ani predpovede na najbližšie dni nepredpokladajú príchod väčších mrazov či väčšej snehovej nádielky, bolo kľúčové spojiť sily“ povedala Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.  Viaceré lyžiarske strediská z okolia Brezna - Ski Tále, Mýto Ski& Bike, Jasná sa spojili a podporili stavbu labyrintu všetkým možným snehom, ktoré mali k dispozícii.

Na stavbe labyrintu intenzívne pracuje 5 študentov zo strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici pod dozorom pedagóga Mgr. art. Ivana Slovenčáka. Študentom pri stavbe pomáhajú Technické služby mesta Brezno, ktoré zabezpečili prepravu snehu z lyžiarskych stredísk a manipuláciu so snehom priamo na námestí.

„Mesto Brezno sa snaží každým rokom priniesť na námestie novinky, ktoré potešia a prilákajú nielen domácich obyvateľov ale taktiež všetkých návštevníkov, ktorí prichádzajú na Horehronie. Dúfame, že počasie nám bude už čoskoro priať a labyrint bude pre verejnosť sprístupnený už počas vianočných trhov na námestí. Ďakujeme lyžiarskym strediskám v okolí, bez ktorých by sme stavbu labyrintu nemohli zrealizovať“ dodal JUDr. Tomáš ABEL PhD., primátor mesta Brezno. 

Autor: Zdroj: horehronie.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2019
V Brezne postavili jediný snehový labyrint na Slovensku
Jediný snehový labyrint na Slovensku sa nachádza v Brezne. Stavali ho študenti so svojim učiteľom len niekoľko dní. Sneh do Brezna vozili z celého regiónu. Labyrint má viac ako 400 metrov štvorcových a nachádza sa v ňom aj šmýkačka.
viac
13.01.2021
Nová Baňa vyhlásila súťaž na predaj pozemku a výstavbu bytového domu
Mesto Nová Baňa vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na predaj stavebného pozemku. Podmienkou samosprávy je, že súkromný investor na ňom postaví nový bytový dom.
viac
31.01.2022
Bábkové divadlo oživuje svoj priestor
Bratislavské bábkové divadlo (BBD), ktoré je v správe Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), prechádza rozsiahlou rekonštrukciou zvonku i zvnútra. Kompletne vynovené bude foyer, javisko i hľadisko.
viac
28.10.2022
Nový most v Ondrašovej postavili v dvojmesačnom predstihu
Výstavbu nového mosta v liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová dokončili o dva mesiace skôr oproti pôvodnému harmonogramu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %