Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.07.2021 03:55

Slovenské píly dodajú obciam na južnej Morave dva kamióny reziva


Ilustračná snímka.


Dva plno naložené kamióny so stavebným rezivom poputujú v najbližších dňoch zo Slovenska na južnú Moravu. Ľuďom postihnutým nedávnym ničivým tornádom ho venujú členské spoločnosti Zväzu spracovateľov dreva (ZSD) SR.


„V spolupráci s Petrom Dreslerom, ktorý je členom obecného zastupiteľstva a krízového štábu v obci Hrušky pri Břeclavi, vypravia naše spoločnosti pomoc, ktorá do obecného skladu so stavebným drevom dorazí v dvoch termínoch. Tá prvá pravdepodobne už tento týždeň,” uviedol generálny sekretár zväzu Peter Zemaník.

Na dodávkach v hodnote približne 27 000 eur bez DPH sa podieľajú spoločnosti Rettenmeier Tatra Timber z Liptovského Hrádku a Kolbach Studenec. „Na dodávku sa však rovnakým dielom poskladajú všetky členské spoločnosti Drevárskej sekcie ZSD SR,” pripomenul Zemaník.

„Je to to najmenej, čo môžeme v rámci solidarity poskytnúť. Aj keď to na prvý pohľad vyzerá, že reagujeme neskoro, sme presvedčení, že stavebný materiál bude potrebný veľmi dlho, pretože škody sú obrovské. Rýchlosť peňazí je okamžitá, sila dreva a tejto pomoci však bude viditeľná roky,“ uviedol v tejto súvislosti predseda Drevárskej sekcie ZSD SR Milan Benco.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2021
TTSK chce participovať na projekte regulácie komárov v pohraničí
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa chce podieľať na projekte biologickej regulácie komárov v slovensko-rakúskom pohraničí.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
23.08.2021
Zastupiteľstvo KSK nanovo schválilo 30 000 eur na pomoc južnej Morave
Finančnú pomoc v sume 30 000 eur Juhomoravskému kraju, ktorý 24. júna postihlo ničivé tornádo, v pondelok opätovne schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
27.12.2021
ZMOS počas roka prinášal inšpiráciu dobrej praxe
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe. Každý z nich je príkladom úspešného, inovatívneho a udržateľného riešenia, ktoré môže inšpirovať ostatné samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %