Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.07.2021 04:00

Výzva na finančnú pomoc: Klíma nás spája


Ilustračná snímka.


Aj toto leto sme konfrontovaní s tým, ako veľmi nás doháňa klimatická kríza. Obrovské horúčavy, potom strašné dažde, záplavy s tragickými dôsledkami... Niekedy stačí na zmiernenie dopadov klimatickej zmeny málo.


Ak máte nápad na nejaké adaptačné opatrenie, ktoré by mohlo vo vašej obci pomôcť, hláste sa. Môže ísť napríklad o vsakovacie pásy a infiltračné priekopy, zatrávňovacie dlažby, dažďové záhrady, vertikálne záhrady a zelené steny alebo vegetačné strechy a mnohé iné.

CEEV Živica s podporou Dedoles totiž prichádza s novým ročníkom projektu Klíma nás spája. Vyberieme 10 subjektov a každý získa až 2000 eur! Okrem financií získate aj vzdelávanie, Živica Vám odborne poradí, čo všetko sa dá v obci robiť, aby sa tam ľuďom aj v čase klimatickej krízy žilo lepšie.

Viac informácií aj prihlášku nájdete tu: www.klimaspaja.sk/vyzva

Zoznam v minulosti podporených projektov je tu: https://www.klimaspaja.sk/mapa/

Dobrým príkladom je napríklad mestská časť Bratislavy Vajnory, ktorá vďaka podpore nielenže vybudovala vsakovací záhon na mieste, kde nie je kanalizácia, ale aktuálne všetky projekty robí s ohľadom na klimatickú zmenu. 

Autor: (klimaspaja.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
05.03.2021
Karlova Ves využije 1,4 milióna eur z grantov na adaptačné opatrenia
Prostriedky z nórskych fondov a štátneho rozpočtu vo výške 1,4 milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves získala na realizáciu adaptačných a mitigačných opatrení, majú prispieť k zvýšeniu odolnosti Karlovej Vsi voči zmene klímy.
viac
18.03.2021
Do Centrálneho krízového fondu TTSK prispievajú obce 0,5 eura na obyvateľa
Centrálny krízový fond (CKF), ktorý od roku 2009 pomáha v mestách a obciach Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) kompenzovať straty spôsobené živelnými pohromami, prispel vlani sumou 88 500 eur 24 miestnym samosprávam na refundáciu nákladov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.
viac
26.07.2023
Samosprávy či školy môžu získať financie na zmiernenie dosahov klímy
Samosprávy, školy či občianske združenia môžu získať financie na realizáciu lokálneho opatrenia v rámci projektu Klíma nás spája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %