Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
19.05.2023 04:15

Pri Základnej škole Želiarska začína výstavba školskej športovej haly


Ilustračná snímka: (tasr).


Nová školská športová hala vyrastie pri Základnej a materskej škole na Želiarskej ulici v košickej mestskej časti Ťahanovce. Jej výstavbu vo štvrtok začali symbolickým poklepaním základného kameňa florbalovými hokejkami.


Ako informoval magistrát, žiaci na Želiarskej sú jediní školáci v meste, ktorí nemajú v areáli školy vlastnú telocvičňu. Tú pôvodnú ešte v roku 2021 zbúrali pre jej nevyhovujúci technický stav. Nová hala okrem športovej prípravy pre deti bude určená najmä na loptové hry a poslúži aj na tréningy a zápasy košických volejbalových, basketbalových, hádzanárskych, futsalových, bedmintových a florbalových tímov, a to najmä v mládežníckych kategóriách.

"Chceme zvyšovať kvalitu vyučovacieho procesu a vybavenosť školy. Zároveň v rámci týchto projektov sa snažíme prinášať športovým klubom a združeniam v meste aj nový domovský stánok, ako sa už udialo v prípade viacerých už zrealizovaných alebo prebiehajúcich investícií do športovísk v našom meste," uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Výstavbu bude mať v zmysle podpísanej zmluvy s mestom na starosti spoločnosť Betpres, ktorá v uplynulých mesiacoch rekonštruovala aj bývalú Angels arénu. Vranovská firma uspela vo verejnej súťaži spomedzi siedmich prihlásených záujemcov s ponukou vo výške 2.921.819 eur. Jej ponuka bola o viac ako 21 percent nižšia ako predpokladaná hodnota zákazky, informovalo mesto. Podľa konateľa spoločnosti Rolanda Ďurka by do mesiaca mali na Želiarsku prísť bagre a ďalšie ťažké mechanizmy a spolu s robotníkmi začať stavať. Stavba má byť hotová do 18 mesiacov.

Mesto získalo na projekt cez ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) dotáciu vo výške 1,2 milióna eur, zvyšnú sumu pokryje z bankového úveru. "Projekt výstavby tohto športoviska bol dlhodobo pripravovaný a verím, že k jeho úspešnej realizácii bude môcť prispieť aj naše ministerstvo," uviedol nový šéf rezortu Peter Balík.

Súčasťou športoviska budú nové šatne, sprchy a sociálne zariadenia, náraďovne, ošetrovňa, miestnosť pre trénerov a rozhodcov a tribúna pre 100 divákov. Stavba je naprojektovaná a zaradená do energetickej triedy s nízkou energetickou náročnosťou A0.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
16.12.2022
V MČ Ťahanovce vyrastie nová športová hala
V košickej mestskej časti (MČ) Ťahanovce vyrastie nová športová hala. Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní schválili zabezpečenie financovania jej výstavby formou bankového úveru.
viac
17.06.2023
Mesto otvorilo zrekonštruovanú športovú halu Stará jazdiareň
Zrekonštruovanú športovú halu známu najmä ženským basketbalom v piatok slávnostne otvorili v Košiciach. Obnova a modernizácia haly s novým názvom Stará jazdiareň stála 3,1 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %