Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.07.2017 10:37

Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne


Ilustračná snímka: (int).


Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.


Predpokladaný rozpočtový náklad bol vtedy určený na takmer 12 miliónov eur. Realizáciu zámeru však stopla svetová finančná kríza. Súčasný počíta s plaveckým, detským a zážitkovým bazénom, ale aj saunami, masážou a ďalšími doplnkovými službami.      

Objekt by mal vzniknúť formou prístavby a prestavby jestvujúceho pavilónu elokovaného pracoviska Základnej školy P. O. Hviezdoslava na Ulici 1. mája. V ňom by bolo zázemie pre plaváreň, a to vstup, šatne, sprchy a doplňujúce služby. V prístavbe k pavilónu by boli umiestnené bazény. "Odhadovaný rozpočtový náklad stavby je približne 3 milióny eur," uvádza sa v dôvodovej správe s tým, že presné čísla budú známe po vypracovaní projektovej a rozpočtovej dokumentácie. Zámer počíta s elektroinštaláciou, vzduchotechnikou, sanitnou inštaláciou, vykurovaním, bazénovou technológiou, ale aj vonkajšími úpravami.      

Plavecký bazén by mal mať dĺžku 25 metrov (m), hĺbka vody by mala byť minimálne 1,35 m a maximálne 2,1 m so šiestimi dráhami širokými 2 metre. Vodná plocha bazéna by predstavovala 310 štvorcových metrov (m2). Tieto parametre musia podľa predloženého investičného zámeru spĺňať požiadavky stanovené pravidlami plávania Slovenskej plaveckej federácie. Verejnosť bude môcť využívať aj relaxačný, resp. zážitkový bazén. Plocha pre najmenších je stanovená na 30 m2.      

Ako uviedol primátor mesta Štefan Milovčík, potreba takéhoto športoviska v Snine rezonuje niekoľko rokov. Investičný zámer bude samospráva realizovať z vlastných, resp. úverových prostriedkov, keďže z eurofondov to nie je možné. "To neznamená, že nevyvíjame aktivity a úsilie, aby sme nejaký príspevok získali aj z iných zdrojov," spomenul na margo napr. cezhraničnej spolupráce.      

V tom istom areáli by v prípade úspechu mesta vo výzve Slovenského zväzu ľadového hokeja mohla vzniknúť aj viacúčelová športová hala. Z elokovaného pracoviska by tak podľa hlavy mesta mohla v budúcnosti byť škola so športovými triedami. S realizáciou zámeru by chceli podľa slov Milovčíka začať čo najskôr. Predpokladané ukončenie stavby je podľa harmonogramu určené na koniec roka 2020.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
02.02.2019
Sninskí poslanci schválili úver na prvú etapu plavárne
Sninskí poslanci schválili úver vo výške viac ako 3,65 milióna eur na prvú etapu plavárne, ktorej výstavbu aj financovanie ešte vlani odobrilo staré zastupiteľstvo s rozpočtom na rok 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %