Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.05.2020 09:35

Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión


Snímka zdroj: (m.behame.sk).


Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.


Zmluvu o podpore pri výstavbe 300-metrového štadióna podpísal v sídle SAZ primátor mesta Ján Blcháč. „Naši mladí atléti majú veľmi dobré výsledky v rámci slovenských i medzinárodných súťaží. Máme zvýšený dopyt o atletickú infraštruktúru, ktorá je potrebná na ich podporu a kvalitné podmienky na súťaženie. Ľahká atletika má v našom meste vyše storočnú tradíciu, považujeme preto za povinnosť na ňu nadväzovať. A, pokiaľ je tá možnosť, mať čiastočnú podporu tejto investície,” povedal Blcháč.

Podľa SAZ je projekt perspektívny z pohľadu spádovosti aj významu pre slovenskú atletiku. „Sme radi, že mesto sa do toho púšťa napriek tomu, že teraz nie je jednoduchá situácia v žiadnom meste,” povedal Peter Korčok zo zväzu.

Do konca roka 2020 vybaví mesto stavebné povolenie a všetky administratívne procesy. S výstavbou by sa malo začať v roku 2021. Dokončený by mal byť do konca roka 2021. Na štadióne sa budú môcť uskutočňovať súťaže, ktoré budú spĺňať podmienky okresných, krajských kôl aj slovenskej ligy. Štadión bude podľa hovorkyne určený nielen na súťaže a pre športovcov, využívať ho budú môcť aj školy a verejnosť. Jeho výstavbou sa majetok mesta zvýši o 360 000 eur. SAZ prispel na dielo sumou 80 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
08.07.2020
S výstavbou ďalšieho úseku flowtrailu chcú začať tento mesiac
S výstavbou štvrtého úseku flowtrailu Hriešny v dĺžke zhruba 2,1 kilometra sa má začať neďaleko chaty Hrešná v druhej polovici júla. Na svojej webovej stránke o tom informuje mesto Košice, ktoré občianskemu združeniu (OZ) KE.CY - košické cyklotraily poskytlo na tento účel sumu 24 000 eur.
viac
14.03.2022
Nový atletický štadión bude k dispozícii už v lete
Nový atletický štadión v Liptovskom Mikuláši budú môcť športovci využívať už v lete. Informoval o tom primátor mesta Ján Blcháč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %