Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.03.2023 11:40

Práce na mostoch v rámci výstavby obchvatu Košíc napredujú


Ilustračná snímka.


Práce na mostoch v rámci výstavby úseku R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, II. etapa napredujú. Na stavbe začali aj s realizáciou takzvaných vsakov. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.


"Na úseku je už kompletne ukončený výrub, štrkové pilóty, základy a piliere niektorých mostných objektov, a takisto je už dokončený aj dočasný most cez rieku Hornád. Hotové máme už takmer všetky prekládky vysokého a nízkeho napätia," spresnila s tým, že zrealizovaná je už aj polovica plynárenských objektov a prípojka k trafostanici odpočívadla Valaliky spolu so samotnou trafostanicou.

Okrem mostných objektoch pracujú aj na sanácii podložia. Začali s realizáciou násypov cestného telesa a s prácami na rúrových a rámových priepustoch. "Realizujeme aj odkop zárezu. Pokračujú práce na prekládkach a ochranách inžinierskych sietí," doplnila Žgravčáková.

V najbližšom čase budú podľa jej slov ukončené práce na inžinierskych sieťach a v ďalšom období budú pokračovať v budovaní mostných objektov, násypov a prístupových ciest. "Okrem toho v krátkom čase začneme s realizáciou dažďovej a splaškovej kanalizácie odpočívadla Valaliky," spresnila.

Zároveň pripravujú realizáciu dočasnej obchádzky cesty z Košickej Polianky smerom do Krásnej, keďže tu budú stavať jeden z mostných objektov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2016
Ružinovskí poslanci schválili predaj pozemkov pre výstavbu diaľnice
Na zasadaní miestneho zastupiteľstva 27. septembra poslanci jednomyseľne schválili odpredaj takmer 150 pozemkov.
viac
25.09.2017
Komárňania chcú petíciou zabrániť výstavbe obchvatu v rekreačnej zóne
Členovia občianskej iniciatívy za záchranu rekreačnej oblasti Mŕtve rameno Váhu – Apáli v Komárne dnes odovzdali na Mestskom úrade v Komárne petíciu proti výstavbe obchvatu mesta, ktorý by viedol práve cez mestskú rekreačnú oblasť.
viac
28.07.2021
Otvorenie nového urgentu v nemocnici v Šaci plánujú v apríli 2022
V nemocnici v košickej Šaci pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu s minimálnym a vzhľadom na pandemickú situáciu akceptovateľným časovým sklzom. Jeho slávnostné otvorenie sa predpokladá v apríli budúceho roka.
viac
26.01.2023
Tretina NTC na Popradskej ulici je hotová, výstavba napreduje podľa plánu
Približne tretina stavebných prác pri výstavbe Národného tréningového centra (NTC) v Košiciach na Popradskej ulici je hotová. Na stredajšom brífingu o tom informovalo vedenie mesta a zástupcovia Slovenského tenisového zväzu (STZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %