Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.09.2016 11:15

Ružinovskí poslanci schválili predaj pozemkov pre výstavbu diaľnice


Ilustračná snímka: (int.).


Na zasadaní miestneho zastupiteľstva 27. septembra poslanci jednomyseľne schválili odpredaj takmer 150 pozemkov.


Pozemky patria hlavnému mestu a sú v správe mestskej časti. Odpredaj poslanci schválili pre výstavbu diaľnice D4 Bratislava Jarovce – Ivánka sever, rýchlostnej cesty R7 Bratislava Ketelec – Bratislava Prievoz a rekonštrukciu križovatky diaľnice D1 v Prievoze.

Po tom, čo bratislavskí mestskí poslanci začiatkom septembra neschválili odpredaj pozemkov súvisiacich s týmito stavbami, požiadal Ružinov primátora Bratislavy o súhlas s predajom tých pozemkov, ktoré súvisia s výstavbou diaľnice D4, rýchlostnej cesty R7 a rekonštrukciou križovatky D1 v Prievoze a sú v správe Ružinova. Primátor hlavného mesta SR, tak ako avizoval, súhlas udelil a na zastupiteľstve o predaji pozemkov v celkovo vo výmere 37 599 m², rozhodovali ružinovskí poslanci. „Komunikujem so zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky od podpisu zmluvy na výstavbu týchto významných dopravných stavieb. Prioritným zámerom mestskej časti je ich realizácia. Som rád, že miestni poslanci dnes tento odpredaj schválili. Nejde len o vyšší príjem do rozpočtu mestskej časti ako v prípade, že by prišlo k vyvlastneniu, ale najmä o prerozdelenie dopravy v komunikačnej sieti takmer celého hlavného mesta,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ceny takmer 150 pozemkov, za ktorých odpredaj Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s., ružinovskí poslanci jednomyseľne odsúhlasili, sú stanovené na základe znaleckých posudkov. Celkovo je ich hodnota viac ako 2 800 000 eur. Tým, že ružinovskí poslanci dali predaju týchto pozemkov zelenú, ich cena sa v zmysle zákona zvýšila o 1,2-násobok. Ide tak o sumu 3 448 283,6 eur, ktorú si rozdelí na polovicu hlavné mesto a mestská časť, v zmysle Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy.

 

Autor: (šeb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
Obchvat Bratislavy potrebujeme čo najrýchlejšie
Po vládnom odobrení projektu bratislavského obchvatu musí čo najrýchlejšie nasledovať začiatok výstavby. Upozorňujú na to starostovia obcí a mestských častí Bratislavy, ktorí presne pred rokom spustili petíciu za urýchlený začiatok výstavby D4 a R7.
viac
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
06.05.2020
Rozpočet je nástroj riadenia miest a obcí
Združenie miest a obcí Slovenska sa v nedávnom prieskume sústredilo na vnímanie rozpočtov komunálu. Z prieskumu okrem iného vyplýva, že rozpočet mesta či obce nie je iba základný ekonomický zákon každej samosprávy. Pre veľkú skupinu starostov a primátorov predstavuje aj nástroj finančného riadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %