Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.03.2024 04:10

Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera


Snímka zdroj: facebook/LM


Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že poriadková služba sa bude pohybovať od rána do 22.00 h v lokalitách s neprispôsobivými obyvateľmi, kde by mali pôsobiť najmä preventívne. Ráno absolvovali protipožiarny výcvik, kde ich hasiči z Liptovskej Ondrašovej naučili čo najrýchlejšie zlikvidovať požiar. Prešli si aj teóriu bezpečnosti práce.         

"Prihlásilo sa vyše 30 uchádzačov a vybrali sme ôsmich, v ktorých vkladáme dôveru, že nám pomôžu pri riešení problémov s nedisciplinovanými obyvateľmi z marginalizovanej komunity. Vybraní uchádzači majú v komunite istú autoritu, verím, že ich pôsobenie bude efektívne," priblížil náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Stanislav Bargel. Podľa neho dohliadnu, aby deti chodili do školy, netúlali sa po obchodných centrách a neobťažovali v ich okolí ľudí. Budú kontrolovať vytváranie čiernych skládok a nahlasovať priestupcov, dozrú aj na správnosť parkovania v komunite.         

Miestna občianska poriadková služba bude v Liptovskom Mikuláši pôsobiť už štvrtýkrát, v teréne ich bude vidno do augusta 2026.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
01.06.2023
Projekt občianskej poriadkovej služby hodnotí radnica ako úspešný
Projekt miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši sa v stredu po 15 mesiacoch skončil. Radnica ho hodnotí ako úspešný.
viac
23.01.2024
Občianska poriadková služba bude ďalej pôsobiť v L. Mikuláši aj Ružomberku
Miestna občianska poriadková služba bude v nadchádzajúcom období ďalej pôsobiť v Ružomberku aj Liptovskom Mikuláši. Informovali o tom zástupcovia oboch samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %