Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
23.01.2024 12:10

Občianska poriadková služba bude ďalej pôsobiť v L. Mikuláši aj Ružomberku


Snímka zdroj: mikulas.sk


Miestna občianska poriadková služba bude v nadchádzajúcom období ďalej pôsobiť v Ružomberku aj Liptovskom Mikuláši. Informovali o tom zástupcovia oboch samospráv.


Liptovský Mikuláš opätovne zriadi poriadkovú službu od marca. "Jej členov už o niekoľko týždňov uvidíme pri priechodoch, ako riadia príchod detí do školy. Budú pomáhať pri riešení konfliktov, dohliadnu na bezpečnosť, dodržiavanie nočného pokoja, zakročia pri nelegálnych skládkach, budú šíriť osvetu v problematike triedenia odpadov či protipožiarnych opatrení," priblížila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.         

Miestna občianska poriadková služba bude pôsobiť v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. Predovšetkým v Hlbokom, na Nábreží, na Priemyselnej, Sládkovičovej, Palúčanskej a Komenského ulici, tiež v Okoličnom. Štvrté pokračovanie projektu potrvá do augusta 2026. Osem členov bude slúžiť dvojzmenne každý deň od rána do neskorých nočných hodín.         

Ružomberský primátor Ľubomír Kubáň vyzdvihol, že týmto projektom v meste podporia zamestnanosť, zvýšia občiansku zodpovednosť a zlepšia spolunažívanie v marginalizovanej rómskej komunite. Službu vníma ako efektívnu pri zabezpečovaní poriadku a bezpečnosti. "Nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 120.000 eur by mal na najbližších 30 mesiacov pokryť finančné výdavky pre troch príslušníkov, ktorí budú v našom meste pôsobiť," dodal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2018
Advent na brehoch Liptovskej Mary
Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
01.06.2023
Projekt občianskej poriadkovej služby hodnotí radnica ako úspešný
Projekt miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši sa v stredu po 15 mesiacoch skončil. Radnica ho hodnotí ako úspešný.
viac
01.03.2024
Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera
Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %