Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.06.2023 01:30

Projekt občianskej poriadkovej služby hodnotí radnica ako úspešný


Snímka zdroj: (Mesto Liptovský Mikuláš).


Projekt miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši sa v stredu po 15 mesiacoch skončil. Radnica ho hodnotí ako úspešný.


Podľa vyjadrenia predstaviteľov mesta sa Liptovský Mikuláš s istotou zapojí so žiadosťou o financovanie tohto projektu z ďalšej výzvy, pretože priniesol zlepšenie situácie s marginalizovanou komunitou.

Ako uviedol primátor Ján Blcháč, členovia miestnej občianskej poriadkovej služby boli pre spoločnosť aj marginalizovanú komunitu v meste veľkým prínosom. "Klienti pošty sa vďaka nim cítili komfortnejšie, pretože tam zabezpečovali verejný poriadok v dni, keď sa vyplácali sociálne dávky. Strážili bezpečnosť detí na priechodoch pre chodcov, pomáhali mestským policajtom pri riešení priestupkov členov rómskej komunity. Dohliadali na udržiavanie čistoty v Hlbokom a na Priemyselnej a aj tých horiacich kontajnerov v osade je viditeľne menej," povedal.

Náčelník mestskej polície Marián Jančuška priblížil, že členovia poriadkovej služby veľakrát asistovali aj pri riešení porušovania nočného pokoja. "Pomáhali nám identifikovať z kamerového systému osoby z komunity, ktoré páchali priestupky, dohliadali na to, aby sa touto komunitou nevytvárali čierne skládky," načrtol. S riaditeľom školy, ktorú navštevuje väčšina detí z osady, spolupracovali pri riešení problémov s dochádzkou.

Radnica informovala, že na mestskú políciu už chodia nové žiadosti o vykonávanie aktivity v poriadkovej službe. V prípade ďalšej výzvy na projekt mestská polícia opäť urobí výberové konanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Opatrovateľskú službu v meste podporí nenávratný príspevok
Podporu opatrovateľskej služby v Liptovskom Mikuláši na najbližšie roky zabezpečí nenávratný finančný príspevok vo výške 222 000 eur, ktorý miestna radnica získala v polovici decembra. Peniaze budú slúžiť na pokrytie mzdových výdavkov opatrovateliek.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
23.01.2024
Občianska poriadková služba bude ďalej pôsobiť v L. Mikuláši aj Ružomberku
Miestna občianska poriadková služba bude v nadchádzajúcom období ďalej pôsobiť v Ružomberku aj Liptovskom Mikuláši. Informovali o tom zástupcovia oboch samospráv.
viac
01.03.2024
Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera
Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %