Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.06.2020 09:00

Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky


Výstava Ľadová história predstavuje úspechy mikulášskeho hokeja. Expozícia má dve časti a pozostáva z obrazových aj trojrozmerných predmetov. Snímka zdroj: (tasr).


Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


„Každý piatok od 15. júla do 28. augusta so začiatkom o 17.00 h čakajú návštevníkov Večery s divadlom. Pôjde o komentovanú prehliadku banerovej výstavy, ktorá sa začne pred budovou Čierneho orla. Nadviažu na ňu divadelné vystúpenia Matičiarskej divadelnej scény pred Múzeom Janka Kráľa,” priblížila hovorkyňa.

Počas júla a augusta sa v pravidelných intervaloch každý pondelok, stredu a piatok uskutočnia prehliadky mesta so sprievodcom na rôzne témy. Turistické prehliadky troch najväčších sakrálnych pamiatok - Kostola svätého Mikuláša, synagógy a evanjelického kostola na Tranovského ulici - opäť sprístupnia od 1. júla do 31. augusta.

V mestskom Múzeu Janka Kráľa je až do konca leta nainštalovaná putovná výstava pripomínajúca 90 rokov slovenského hokeja. „Návštevníci si vychutnajú trofeje, originálny výstroj a všetko, čo súvisí s najvýznamnejšími medzníkmi slovenského hokeja – megadlhú hokejku Zdena Cháru, korčule Jozefa Golonku a tiež slovenský hokejový grál – pohár majstrov sveta,” načrtol riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.

Riaditeľka mestského informačného centra Jana Piatková uviedla, že na deti počas leta čakajú dobrodružstvá s Mikulášom, ktoré ponúka centrum, ako program pre rodiny s deťmi. Ratolesti môžu zažiť zbojníkov, odhaliť tajomstvá prírody a urobia si piknik v galerijnej záhrade uprostred historického centra. Otestujú cyklochodník, zdolajú trať, na ktorej trénujú olympijskí víťazi vo vodnom slalome, a počas júla a augusta je pre ne v nedeľu nachystané vždy nové divadlo a rozprávka.

Na júl a august mesto pripravilo sériu podujatí s názvom Mikulášske leto. Bude pozostávať z akcií, ktoré sa uskutočnia na Námestí osloboditeľov. Júlové a augustové stredy budú podľa hovorkyne mesta v popoludňajších hodinách patriť posedeniam pri gramofóne pri Fontáne Metamorfózy. Večer bude nasledovať premietanie v letnom kine v záhrade Múzea Janka Kráľa. „Verím, že si návštevníci opäť, ako po minulé roky, nájdu cestu do záhrady a bude nám priať počasie, aby sme si v našom liptovskomikulášskom amfiteátri užili kino,” dodal Hric.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2020
Kultúrne leto 2020 v Trebišove
Mesto Trebišov pripravuje počas leta 2020 kultúrny program v areáli mestského parku.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
07.08.2020
Z detí sa v prímestskom tábore stali remeselníci a výtvarníci
Tradičné remeselné postupy a výtvarné techniky si v tábore Šikovníček v Liptovskom Mikuláši osvojilo 22 detí. Týždenný prímestský detský tábor zorganizovalo Liptovské kultúrne stredisko (LKS) na konci júla. Informovala o tom metodička LKS pre umelecké remeslo Beata Kuviková.
viac
31.01.2022
Celoročná výstava pripomenie 90. výročie mikulášskeho hokeja
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu prostredníctvom Múzea Janka Kráľa. Predstaví najvýznamnejšie medzníky, úspechy a osobnosti spojené s históriou hokeja v srdci Liptova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %