Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.10.2021 11:50

Okolie vodnej nádrže v Modre - lokalite Piesok - zrevitalizovali


Vodná nádrž Modra - Piesok. Snímka zdroj: Bratislavskykraj.sk


Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Modra. Pri vodnej nádrži pribudlo niekoľko prvkov drobnej architektúry. Upravili aj centrálny priestor so sprchou a pitnou fontánkou.


"Plochu bolo potrebné oddrenážovať a vydláždiť kameňom, aby sa netvorili kaluže a blato. Upravili sme chodník, osadili drevenú konštrukciu info panela a dobudovali zábradlie okolo vývariska so stojanmi na bicykle," vymenovala samospráva. Fanúšikovia plážového volejbalu sa zas môžu v lete tešiť na pieskové ihrisko, ktoré sme ohradili dubovými podvalmi.       

Práce boli podľa mesta z väčšej časti financované vďaka podpore darcovského programu Philip Morris International v Nadácii Pontis vo výške 37.000 eur. Revitalizácie sa nedávno dočkala aj samotná vodná nádrž.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Modra začne s revitalizáciou prírodného kúpaliska
Revitalizácia prírodného kúpaliska Modra-Piesok sa môže začať. Oznámenie o podpísaní zmluvy na realizáciu prvej etapy zverejnili v utorok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
27.04.2020
Pri vodnej nádrži Ľadovo vyzbierali 34 vriec odpadu
Správa povodia horného Ipľa v spolupráci s mestom Lučenec vyčistila vodnú nádrž Ľadovo. Spolu naplnili až 34 vriec odpadu, väčšinu ktorého tvorili plastové fľaše a obaly, odhadom 90 %.
viac
10.01.2022
Vodná nádrž Ružiná je naplnená na 11 percent jej celkového objemu
Napúšťanie vodnej nádrže Ružiná v Lučeneckom okrese pokračuje, v súčasnosti je naplnená na 11 percent jej celkového objemu. Uviedol to hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák.
viac
11.04.2023
Plážové kúpalisko v Bojniciach chce mesto postupne zrekonštruovať
Verejnosť sa na Plážovom kúpalisku v Bojniciach ani v tomto roku neokúpe. Mesto má záujem priestor zrekonštruovať, obnovu chce rozdeliť na viacero častí. Prvou by mala byť revitalizácia prírodnej plochy. Žiadať na to bude mimorozpočtové zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %