Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
27.04.2020 08:45

Pri vodnej nádrži Ľadovo vyzbierali 34 vriec odpadu


Snímka zdroj: (msú).


Správa povodia horného Ipľa v spolupráci s mestom Lučenec vyčistila vodnú nádrž Ľadovo. Spolu naplnili až 34 vriec odpadu, väčšinu ktorého tvorili plastové fľaše a obaly, odhadom 90 %.


Ďalej sa tam nachádzali sklenené fľaše a poháre, plechovky, fólie, plastové bandasky, vedrá, kvetináče, hračky a množstvo ďalších predmetov, ktoré do prírody určite nepatria.

Zamestnancom Správy povodia horného Ipľa sa nepodarilo vyčistiť úplne všetko: „Pri príležitosti Dňa Zeme sme sa rozhodli v spolupráci so samosprávou mesta Lučenec vyčistiť vodnú nádrž Ľadovo a jej blízke okolie. Pre hustý porast a neprístupný terén, ktorý bol príliš zamokrený, sa nám však časť vodnej nádrže nepodarilo vyčistiť,“ ozrejmil technický pracovník Ivan Piliarik.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
24.04.2023
Počas Dňa Zeme vyzbierali v meste a v kúpeľoch viac ako 120 vriec odpadu
Viac ako 120 vriec odpadu vyzbierali počas uplynulého víkendu obyvatelia Sliača a niektorých okolitých miest a obcí v intraviláne tohto kúpeľného mesta. Ďalšie množstvo odpadu putovalo do veľkorozmerného kontajnera. Akcia sa konala pri príležitosti Dňa Zeme.
viac
14.08.2023
Vodnú nádrž Ružín po vyčistení opäť zaplavil odpad
Z vodnej nádrže Ružín v týchto dňoch opäť odstraňujú odpad. Po minulotýždňovom vyčistení nornej steny totiž následné výdatné zrážky priplavili ďalší odpad z nelegálnych skládok v desiatkach ton odpadu. Uviedol to hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %