Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.04.2023 04:15

Počas Dňa Zeme vyzbierali v meste a v kúpeľoch viac ako 120 vriec odpadu


Ilustračná snímka: (tasr).


Viac ako 120 vriec odpadu vyzbierali počas uplynulého víkendu obyvatelia Sliača a niektorých okolitých miest a obcí v intraviláne tohto kúpeľného mesta. Ďalšie množstvo odpadu putovalo do veľkorozmerného kontajnera. Akcia sa konala pri príležitosti Dňa Zeme.


"Na brigáde sa zúčastnilo mimo organizačného tímu 256 ľudí. Boli to nielen Sliačania, ale aj obyvatelia zo Zvolena, Banskej Bystrice, Detvy a okolitých dedín," uviedla primátorka Ľubica Balgová. "Naším cieľom bolo vyzbierať odpadky popri železničnej trati, pod mostom, popri Hrone a v kúpeľoch. Taktiež vyčistiť odtokové kanály a urobiť tak opatrenia na odstránenie nebezpečia zatápania ulíc mesta prívalovými dažďami," pokračovala.

Podľa nej sa v kríkoch a porastoch našli aj chladničky, televízory či práčka. "Vyčistili sme od konárov kúpeľný park a vyhrabalo sa lístie v celom areáli kúpeľov," pripomenula.

Predchádzajúci víkend robili obyvatelia Sliača obdobnú akciu aj v časti Sampor, kde zlikvidovali dve čierne skládky a vyzbierali asi 15 vriec odpadu.

Akciu organizovalo mesto Sliač v spolupráci so štátnymi kúpeľmi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2020
Pri vodnej nádrži Ľadovo vyzbierali 34 vriec odpadu
Správa povodia horného Ipľa v spolupráci s mestom Lučenec vyčistila vodnú nádrž Ľadovo. Spolu naplnili až 34 vriec odpadu, väčšinu ktorého tvorili plastové fľaše a obaly, odhadom 90 %.
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
22.09.2022
Svetový čistiaci deň si Slovensko pripomenulo viacerými upratovaniami
Nelegálne skládky, voľne pohodený odpad v meste a odpadky tam, kde vôbec nepatria. Aj takáto je realita miest a obcí nielen na Slovensku, ale aj vo svete.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %