Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.01.2023 01:30

Nové inkluzívne detské ihrisko by malo slúžiť verejnosti od apríla


Ilustračná snímka.


Vo vnútrobloku ulíc Čsl. armády a Bottovej v Šali vznikne nové detské inkluzívne ihrisko Rodinka. Mesto na jeho výstavbu získalo dotáciu vo výške 34 500 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.


Práce na výstavbe ihriska sa začali začiatkom tohto týždňa prípravou terénu na umiestnenie hojdačky, pieskoviska a fit dráhy. Jej súčasťou budú okrem kladiny aj lanové prechody a mostíky. Ihrisko bude tvoriť drevená loď so šmýkačkami, lezecká stena, lezecké laná a hojdačka. Pieskovisko v tvare člna bude vďaka vyvýšeným častiam ľahko a pohodlne dostupné aj pre hendikepované deti. Ďalším prvkom bude inkluzívny kolotoč, ktorý bude dostupný aj pre deti na vozíku.

Výstavba ihriska si nevyžiada zásah do stromov či kríkov, potvrdila Kollerová. Hlavným materiálom hracích prvkov je ekologické agátové drevo. Ihrisko bude určené pre deti vo veku od troch do 14 rokov. Verejnosti by malo začať slúžiť približne od apríla tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200 000 eur
Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200 000 eur.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
04.06.2021
Dotácie na detské ihriská bez bariér
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje na svojej webovej stránke o plánovanej výstavbe nových ekologických detských ihrísk bez bariér.
viac
24.11.2022
Na Prekážke začali stavať inkluzívne detské ihrisko
Deti v Liptovskom Hrádku budú mať nové inkluzívne ihrisko na sídlisku Prekážka. Výstavbu spustili v tomto týždni, dokončiť by ho mali do 15. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %