Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.09.2021 10:45

Nadácia Ekopolis spolu s partnermi rozdeľuje 1,87 milióna eur medzi 44 projektov


Nadácia EKOPOLIS


Banskobystrická Nadácia Ekopolis spoločne s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou vyhlásili výsledky v poslednom, treťom kole výziev v grantovom programe Active Citizens Fund (ACF) - Slovakia, ktorý podporuje mimovládne organizácie na Slovensku.


Medzi 44 projektov rozdelia sumu vyše 1,87 milióna eur. Informovali o tom v utorok s tým, že v týchto dňoch postupne podpisujú zmluvy schválených projektov.       

„V poslednom, treťom kole výziev programu bolo finálne posúdených spolu 235 žiadostí o grant v piatich prioritných témach. Spolu s pribúdajúcimi realizáciami projektov vznikol na oficiálnej stránke programu aj blog s príbehmi tých, ktorí vďaka získanej podpore mohli realizovať nápady na podporu komunít, vzdelávať mladých ľudí, pomáhať zraniteľným skupinám či rozvíjať vlastné organizácie. Od začiatku programu ACF – Slovakia sme sa stretli s množstvom príkladov dobrej praxe a pozitívnych výsledkov z podporených projektov. Preto sa chceme aj my podeliť o príbehy, ktoré zanechali na Slovensku nemalú stopu,“ konštatoval Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis, ktorá program spravuje. Podrobnejšie informácie zverejnili na www.acfslovakia.sk.       

Občianska spoločnosť a ľudské práva, podpora zraniteľných skupín, obhajoba verejných záujmov či rozvoj organizácií občianskej spoločnosti sú kľúčové témy, ktorým sa grantový program ACF – Slovakia venuje už od roku 2018.       

ACF je súčasťou finančnej pomoci Islandu, Lichtenštajnska a Nórska 15 členským štátom Európskej únie. Na Slovensku ho spravuje Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2021
Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove
V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10 000 eur.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
02.12.2022
Dobrovoľníci môžu žiadať o financie na výsadbu stromov do výšky 4000 eur
Nadácia Ekopolis organizuje program Sadíme budúcnosť. Dobrovoľníci môžu žiadať o finančnú podporu na svoje projekty výsadby stromov do výšky 4000 eur.
viac
28.04.2023
Program Živé chodníky organizáciám opäť pomôže v obnove turistických trás
Nadácia Ekopolis v rámci 15. ročníka programu Živé chodníky opäť podporí obnovu turistických trás a cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %