Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.12.2022 07:45

Dobrovoľníci môžu žiadať o financie na výsadbu stromov do výšky 4000 eur


Ilustračná snímka.


Nadácia Ekopolis organizuje program Sadíme budúcnosť. Dobrovoľníci môžu žiadať o finančnú podporu na svoje projekty výsadby stromov do výšky 4000 eur.


Výzva je otvorená do 13. januára 2023. Informovala o tom PR manažérka Nadácie Ekopolis Martina Ragalová Hromadová.

"Veľmi vítanými sú výsadby vetrolamov a remízok na poliach, ktoré budú brániť vysychaniu krajiny, spomalia pôdnu eróziu, zadržia vodu a poskytnú útočisko pre živočíchy. Cennými výsadbami sú i parčíky na sídliskách, ktoré ich robia najmä v letnom období znesiteľnejšími pre miestnych obyvateľov a zároveň skrášľujú okolie," povedal riaditeľ Nadácie Ekopolis Peter Medveď.

O grant je možné požiadať iba prostredníctvom online formulára. "Komisia hodnotí projekty na základe vopred stanovených kritérií, akými sú miera zapojenia komunity, kvalita výsadby a následnej starostlivosti, ale aj efektívnosť rozpočtu," priblížil člen výberovej komisie z nadácie Milan Hronec. Doplnil, že pri výbere prihliadajú i na celkové geografické rozloženie projektov, aby bolo pokryté celé Slovensko.

Program Sadíme budúcnosť sa zameriava na výsadby v krajine mimo lesa, ktorá je najviac poznačená ľudskou činnosťou. Grantový program ponúka pokrytie výsadbového i doplnkového materiálu, jeho dopravy a následnej starostlivosti počas troch rokov. Zafinancuje aj nevyhnutné úpravy terénu, náradie či odborné poradenstvo. Záštitu nad iniciatívou prebralo ministerstvo životného prostredia a odborným garantom je Slovenská agentúra životného prostredia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2021
Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove
V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10 000 eur.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
17.12.2021
Nová iniciatíva Sadíme budúcnosť spúšťa prvé kolo na získanie grantov
Nový program nadácie Ekopolis ponúka pokrytie nákladov na výsadbu, starostlivosť o stromy, odborný dohľad a zafinancuje i potrebný materiál, náradie alebo dopravu.
viac
08.03.2023
Popri cyklotrase smerujúcej do Lučenca vysadia 250 ovocných stromov
Cyklotrasu, ktorá spája obec Halič s mestom Lučenec, bude lemovať 250 nových ovocných stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %