Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.05.2021 02:20

Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove


Ilustračná snímka: (tasr).


V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10 000 eur.


Dobrý sused - program nadácie Ekopolis a spoločnosti Slovnaft, ktorý ktorý pomáha zrealizovať dobré nápady a rozvíjať komunitné vzťahy, podporí projekty materských škôl na Linzbothovej a Estónskej ulici. V jednej opravia detské ihrisko, v druhej vybudujú domčeky pre hmyz.

Ďalší podporený projekt pomôže komunite hokejbalistov v Podunajských Biskupiciach a jej systematickej práci s mládežou. „Dotácia im umožní nákup športového vybavenia na tréningy s deťmi. Dobrý sused tiež pomôže pri verejnej zbierke na výskum rakoviny v rámci podujatia Na kolesách proti rakovine v Ružinove, a podporí tak zdravší život,” priblížila programová manažérka programu Dobrý sused Ľubica Štúberová.

Oznámila tiež, že v programe Dobrý sused je stále možné uchádzať sa o podporu v otvorenom grantovom kole v bratislavských mestských častiach Vrakuňa, Ružinov, Podunajské Biskupice a v obci Rovinka, v alokácii do konca roka je vyše 10 000 eur.

Projekty podporené z programu Dobrý sused musia byť zrealizované do šiestich mesiacov od pridelenia grantu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2018
Dobrý sused bude pomáhať vo Vrakuni, Podunajských Biskupiciach a v Rovinke
Slovnaft v spolupráci s Nadáciou Ekopolis štartuje nový grantový program Dobrý sused pre komunity v okolí bratislavskej rafinérie. Aktívni občania, lokálne samosprávy a organizácie majú možnosť zlepšiť kvalitu života vo svojom bezprostrednom okolí a získať pre svoj nápad grant do výšky 4000 eur.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %