Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.03.2021 08:00

Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty


Banner.


Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.


Na granty je vyčlenených 30 000 eur. Informovala o tom Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis, ktorá rovnako stojí za grantovým programom.

Grantový program Dobrý sused vo svojej jarnej výzve umožní iniciovať a podieľať sa na vzniku, obnove a rozvoji zaujímavých verejne dostupných lokalít. Žiadosti sa môžu týkať aj organizovania športových či kultúrnych aktivít. Požiadať o grant môžu nielen predmetné štyri samosprávy, ale tiež registrované mimovládne neziskové organizácie, materské, základné a stredné školy, ako aj centrá voľného času a komunitné centrá.

Dôležitým kritériom pri posudzovaní žiadostí o grant je aktívne dobrovoľníctvo a ochota obyvateľov zapojiť sa do zmien vo svojej lokalite. Podstatná je tiež spolupráca žiadateľov so samosprávou či lokálnymi združeniami. Výška príspevku na jeden projekt je 4000 eur. Podporené projekty musia byť zrealizované do šiestich mesiacov od pridelenia grantu.

V minulom roku získalo podporu z grantového programu Dobrý sused desať projektov. Boli medzi nimi revitalizácia zanedbaného pozemku v Podunajských Biskupiciach a premena na workoutové ihrisko, zorganizovanie triatlonových pretekov Beh susedov Rovinka či obnova detských ihrísk vo Vrakuni.

Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti sú zverejnené na webových stránkach www.slovnaftludom.sk a www.ekopolis.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
22.12.2020
Hlavné mesto podporí kultúru aj v roku 2021
Hlavné mesto Bratislava podporí kultúru aj v budúcom roku. V rámci grantového programu Strategická podpora kultúrnych podujatí vyhlásilo výzvu pre rok 2021, vyčlenených je 130 000 eur.
viac
12.05.2021
Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove
V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10 000 eur.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %