Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.04.2023 02:25

Program Živé chodníky organizáciám opäť pomôže v obnove turistických trás


Ilustračná snímka: (tasr).


Nadácia Ekopolis v rámci 15. ročníka programu Živé chodníky opäť podporí obnovu turistických trás a cyklotrás.


Organizácie aktívne v oblasti turistiky a cestovného ruchu môžu svoje projekty prihlasovať do 10. mája, na obnovu infraštruktúry je v rámci programu vyčlenená suma 10 000 eur. Za nadáciu o tom informovala Martina Ragalová Hromadová.

"Na Slovensku sa o trasy starajú dobrovoľní značkári, robia záslužnú, ale nedocenenú službu verejnosti a sme radi, že im môžeme aspoň v malej miere pomôcť. Sme presvedčení, že turistika je veľmi významným nástrojom udržateľného regionálneho rozvoja a že táto oblasť si zasluhuje našu pozornosť oveľa viac, ako je tomu doteraz," uviedol programový manažér programu Živé chodníky Ján Roháč.

Hlavným cieľom programu Živé chodníky je obnova, oprava či údržba turistického a cykloturistického značenia, ako aj oddychových a atraktívnych miest pre turistov v ich tesnej blízkosti. "Je vidieť, že počet turistov slovenskej prírody, či už peši alebo na bicykli, stúpa a je preto potrebné sa stále viac a lepšie starať o značené turistické a cykloturistické trasy," dodal Roháč.

Prihlasovanie projektov je otvorené do 10. mája, podmienky získania grantu sú dostupné na stránke nadácie. Podané projekty môžu obsahovať aj aktivity zamerané na obnovu či budovanie infraštruktúry turistických trás či verejných priestranstiev na daných trasách, a to napríklad lávok, mostíkov, rebríkov, odpočívadiel, informačných panelov či útulní.

Program Živé chodníky funguje od roku 2008. Pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch, od roku 2012 je zameraný na celé Slovensko. Od svojho vzniku bolo v rámci programu obnovených približne 1170 kilometrov turistických a cykloturistických chodníkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2020
V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít
V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.
viac
29.11.2021
Program Živé chodníky pomohol šiestim lokalitám
Grantový program Živé chodníky, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis, pomohol v tomto roku šiestim lokalitám. Miestni dobrovoľníci obnovili značenie na viac ako 90 km turistických a cykloturistických trasách, opravili dve studničky a pribudlo päť vynovených prístreškov či odpočívadiel pre turistov.
viac
09.03.2022
Na Živé chodníky pôjde z nadácie Ekopolis v tomto roku 10 000 eur
Program s názvom Živé chodníky, organizovaný banskobystrickou nadáciou Ekopolis, v 14. ročníku podporí projekty, ktorých hlavným cieľom je obnova, oprava či údržba turistického a cykloturistického značenia či oddychových a atraktívnych miest pre turistov.
viac
12.08.2022
Nadácia Ekopolis podporí projekty turizmu v šiestich lokalitách sumou 10 000 eur
Odpočinkové miesta či obnovené turistické trasy pribudnú v tomto roku v šiestich lokalitách Slovenska v rámci programu Živé chodníky, ktorý už 14 rokov organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %