Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.03.2022 10:30

Na Živé chodníky pôjde z nadácie Ekopolis v tomto roku 10 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Program s názvom Živé chodníky, organizovaný banskobystrickou nadáciou Ekopolis, v 14. ročníku podporí projekty, ktorých hlavným cieľom je obnova, oprava či údržba turistického a cykloturistického značenia či oddychových a atraktívnych miest pre turistov.


Informovala o tom Martina Ragalová Hromadová z nadácie.

Od začiatku marca Ekopolis zbiera projektové námety, ktoré sa budú uchádzať o podporu v celkovej sume 10 000 eur. Cieľom programu je obnova alebo vylepšenie turistickej a cykloturistickej infraštruktúry. V tomto roku sa zameriava aj na podporu fyzických objektov vo vybraných lokalitách. Ide najmä o budovanie či opravu mostíkov, rebríkov, prístreškov alebo studničiek.

"Prínosom programu Živé chodníky sú najmä partnerstvá, spolupráca, brigády, spájanie síl pre dobrú vec. To je v dnešných časoch podstatné, a preto sme radi, že môžeme program naďalej realizovať," zdôraznil Ján Roháč, manažér Živých chodníkov v Nadácii Ekopolis.

O podporu môže požiadať organizácia, ktorá je dlhodobo aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu, rozvoja a skrášľovania prostredia, prípadne spravovania územia. Termín ukončenia prijímania návrhov je 7. apríl.

Program Živé chodníky vznikol v roku 2008, pričom pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 je zameraný na celé Slovensko. Počas rokov 2008 až 2021 bolo prostredníctvom programu Živé chodníky spolu s partnermi obnovených celkovo už 1036 kilometrov turistických a cykloturistických chodníkov a na nich desaťtisíce maľovaných značiek a stovky smerovníkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2020
V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít
V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.
viac
15.12.2020
Deväť organizácií a obcí môže rozbehnúť veľké ekologické projekty
Deväť organizácií a obcí na Slovensku môže od budúceho roka rozbehnúť veľké ekologické projekty. Umožní im to finančná podpora v rámci grantového programu Envirogranty.
viac
12.08.2022
Nadácia Ekopolis podporí projekty turizmu v šiestich lokalitách sumou 10 000 eur
Odpočinkové miesta či obnovené turistické trasy pribudnú v tomto roku v šiestich lokalitách Slovenska v rámci programu Živé chodníky, ktorý už 14 rokov organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis.
viac
28.04.2023
Program Živé chodníky organizáciám opäť pomôže v obnove turistických trás
Nadácia Ekopolis v rámci 15. ročníka programu Živé chodníky opäť podporí obnovu turistických trás a cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %