Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.08.2022 08:25

Nadácia Ekopolis podporí projekty turizmu v šiestich lokalitách sumou 10 000 eur


Ilustračná snímka: (Nadácia Ekopolis).


Odpočinkové miesta či obnovené turistické trasy pribudnú v tomto roku v šiestich lokalitách Slovenska v rámci programu Živé chodníky, ktorý už 14 rokov organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis.


Informovala o tom Martina R. Hromadová z nadácie s tým, že na projekty pôjde 10 000 eur.

"Opäť pomôžeme aktívnym ľuďom pri vylepšovaní turistickej infraštruktúry v miestach, kde žijú a dobrovoľným značkárom pri udržiavaní turistického a cykloturistického značenia. Sieť týchto trás u nás je hodnotná a podporou jej údržby prispievame k udržateľnému rozvoju regiónov," konštatoval Ján Roháč, programový manažér nadácie.

Peniaze získa Občianske združenie (OZ) Kilometre v pohybe, ktoré obnoví besiedku pri chate Kamila pri Hornej Lehote a vybaví ho nabíjačkou na elektrické bicykle a servisným stojanom. V spolupráci s Klubom slovenských turistov obnoví značenie na 18 kilometroch značenej turistickej trasy z Hornej Lehoty na Dereše, hlavnom hrebeni Nízkych Tatier.

OZ príroda bez hraníc z Námestova vytvorí odpočinkové miesto v lokalite Podúšust na hrebeni Oravskej Magury. V spolupráci s Klubom slovenských turistov obnoví značenie na turistickej trase.

Združenie Potulky chotármi zasa plánuje vybudovať nové odpočinkové miesto na cyklotrase nad Vrábľami a so Slovenským cykloklubom obnoviť cykloturistické značenie v obci Rybníky v Štiavnických vrchoch.

OZ Spoznávajme Tatry inštaluje na hrebeni Belianskych Tatier v úseku Kopské sedlo – Biele plesá inovatívne zábrany pohybu mimo značeného chodníka, obnoví značenie a vytvorí odpočinkové miesto.

Cykloklub Dolný Kubín sa chystá obnoviť značenie na 90 kilometroch cykloturistických trás na Orave a dve odpočinkové miesta v Beňovej Lehote a na Kubínskej Holi.

Urbárske spoločenstvo Žiar má v pláne obnoviť značenie a protierózne prvky na 15 kilometroch chodníkov v Žiarskej doline, vyčistiť ich od prerastajúcej kosodreviny, opraviť poškodené lávky cez Žiarsky potok a niektoré prvky na symbolickom cintoríne obetí hôr v Žiarskej doline.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2020
Nech chodníky ožijú
Program Živé chodníky podporí na jar 2020 obnovu a opravu značenia na turistických a cykloturistických trasách, ako aj obnovu studničiek v ich blízkosti. Program, ktorý podporuje Nadácia Ekopolis a značka Horalky od Sedity, už dvanásť rokov napomáha turistickej a cykloturistickej infraštruktúre.
viac
29.11.2021
Program Živé chodníky pomohol šiestim lokalitám
Grantový program Živé chodníky, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis, pomohol v tomto roku šiestim lokalitám. Miestni dobrovoľníci obnovili značenie na viac ako 90 km turistických a cykloturistických trasách, opravili dve studničky a pribudlo päť vynovených prístreškov či odpočívadiel pre turistov.
viac
09.03.2022
Na Živé chodníky pôjde z nadácie Ekopolis v tomto roku 10 000 eur
Program s názvom Živé chodníky, organizovaný banskobystrickou nadáciou Ekopolis, v 14. ročníku podporí projekty, ktorých hlavným cieľom je obnova, oprava či údržba turistického a cykloturistického značenia či oddychových a atraktívnych miest pre turistov.
viac
28.04.2023
Program Živé chodníky organizáciám opäť pomôže v obnove turistických trás
Nadácia Ekopolis v rámci 15. ročníka programu Živé chodníky opäť podporí obnovu turistických trás a cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %