Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
04.11.2020 07:45

V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít


Snímka zdroj: (tasr).


V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.


„Vo výsledku sa tak tento rok podarilo obnoviť 45 kilometrov značených turistických trás, 62 kilometrov cykloturistických trás a pribudlo 15 nových alebo obnovených studničiek. Celkovo bolo prerozdelených 10 tisíc eur,” informoval programový manažér projektu Ján Roháč.      

Studničky, turistické trasy či smerovníky sa obnovovali v Štiavnických vrchoch, Remetských Hámroch, v okolí Horoviec, v úseku Kráľová - Neresnica a Považskom Inovci. „O rekonštrukciu krasovej vyvieračky a obnovu maľovaného cykloturistického značenia sa postarali dobrovoľníci zo Slovenského cykloklubu Slovenský Kras v Gemerskej Hôrke,” povedala Ragalová. Pokračuje, že v Levočských vrchoch obnovilo Združenie pre rozvoj horskej cyklistiky šesť cykloturistických značení a tiež vybudovalo studničky.      

Od roku 2012 bolo z programu obnovených viac než 280 kilometrov turistických a cykloturistických trás na celom Slovensku, uzavrel Roháč.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2018
Nadácia Ekopolis podporí obnovu studničiek i turistické trasy
V aktuálnom ročníku programu Živé chodníky, ktorý realizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, sa jej podpory dočkalo šesť projektov v celkovej sume 10.000 eur. Vďaka tomu budú počas tohto roka upravené turistické a cykloturistické trasy a obnovené studničky ako aj ich okolie.
viac
24.02.2020
Nech chodníky ožijú
Program Živé chodníky podporí na jar 2020 obnovu a opravu značenia na turistických a cykloturistických trasách, ako aj obnovu studničiek v ich blízkosti. Program, ktorý podporuje Nadácia Ekopolis a značka Horalky od Sedity, už dvanásť rokov napomáha turistickej a cykloturistickej infraštruktúre.
viac
29.07.2020
Na potulkách prírodou osviežia ďalšie obnovené studničky
V tomto roku je program Živé chodníky opäť zameraný na obnovu značenia trás i oživenie studničiek popri navštevovaných chodníkoch, ktoré turistom a cyklistom spríjemňujú spoznávanie slovenskej prírody.
viac
24.07.2023
Dobrovoľníci obnovia takmer 50 km turistických a cykloturistických trás
Tento rok obnovia dobrovoľníci takmer 50 kilometrov (km) turistických a cykloturistických trás. Pôjde o obnovu šiestich lokalít za viac ako 10 000 eur. Informovala o tom Martina Hromadová z Nadácie Ekopolis.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %