Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
09.06.2023 02:25

Na Bojnú a Duchonku bude v lete premávať cyklobus


Ilustračná snímka: (tasr).


Cyklisti, ktorí chcú spoznávať pamiatky a prírodu na strednom Ponitrí, môžu počas letnej sezóny využívať cyklobus. Premávať začne od 17. júna.


Ako informovala Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR) a Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Nitriansky kraj, cyklobus bude na trase Nitra - Bojná - Duchonka a späť premávať každú sobotu až do 2. septembra. "Ponuka cyklotrás je v týchto lokalitách veľmi bohatá. Cyklisti sa môžu vydať k jednej z najvzácnejších archeolokalít na Slovensku, na Hradisko Valy. Môžu ísť aj k románskej Rotunde sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici, k Topoľčianskemu hradu či z Bojnej na Duchonku," uviedli organizátori.

Ako pripomenuli, cyklobus bude mať odchod z Nitry každú sobotu vždy o 10.00 h z parkoviska za autobusovou stanicou. "Na miesto je nutné prísť minimálne 20 minút vopred, aby bol dostatok času na upevnenie bicyklov. Odchod späť je o 17.30 h z Duchonky a 18.30 h z Bojnej," doplnili organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2019
Deň Zeme pripomenie cyklistická jazda a viaceré komunitné podujatia
Spoločná cyklistická jazda mestom otvorí v Nitre 27. apríla sériu podujatí ku Dňu Zeme. Cyklisti sa zídu o 15. hodine na Svätoplukovom námestí, odkiaľ sa vydajú na 15-kilometrovú jazdu cez niekoľko mestských častí.
viac
04.08.2021
Mláďa myšiaka hôrneho odchovali vo svojom hniezde orly kráľovské
Mimoriadne nezvyčajnú situáciu v jednom z hniezd orlov kráľovských zaznamenali členovia Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Ponitrie. Pri kontrolách hniezd orlov z dôvodu krúžkovania mláďat zistili, že orly kráľovské odchovávali vo svojom hniezde mláďa myšiaka hôrneho.
viac
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
10.07.2023
NSK chce finančne podporiť všetky mestá a obce na území kraja sumou 5000 eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce finančne podporiť obce a mestá na svojom území.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %