Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.02.2023 02:25

Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom


Snímka zdroj: (nitraden.sk).


Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.


Jarmok sa začne už o 11.00 h. "Svoje výrobky na ňom budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska. Ponúkne tiež fašiangové pochúťky a špeciality," uviedli organizátori.

Súčasťou podujatia bude aj sprievodný kultúrny program. Vystúpia na ňom folklórne súbory, spevácke a hudobné skupiny. Znieť bude aj flašinet herca a flašinetára Ivana Gontka, pripravený je tiež fašiangový koncert Teátra Komika či autogramiáda nitrianskych hokejistov.

Vyvrcholením dňa bude fašiangový sprievod, v ktorom budú bubeníci z Campana Batucada, mažoretky I.NIMA, študentské divadlo VYDI, folklórne súbory a ďalší účastníci. "Záver programu bude patriť tradičnému pochovávaniu basy," doplnili organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Nitrianske fašiangy ponúknu jarmok, dobré jedlo a kultúrny program
Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už o 10. hodine začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.
viac
18.02.2023
S fašiangami sa v meste rozlúčia sprievodom i zábavou
Sprievodom mestom v maskách i zábavou, ktorá bude spojená s pochovávaním basy, sa v Prievidzi rozlúčia s fašiangovým obdobím. Podujatie sa uskutoční 21. februára. Informovala o tom referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.
viac
20.02.2023
Fašiangový sprievod mestom pripomenul dávne tradície
Fašiangový sprievod v maskách v sobotu popoludní zažilo mesto Trebišov v rámci pripomienky tradičných zvykov tohto obdobia.
viac
21.02.2023
Fašiangové slávnosti sa vracajú do centra mesta
Folklórnym sprievodom sa začnú v utorok (21. 2.) v centre Prešova fašiangové slávnosti. Vyvrcholením bude veselica inšpirovaná ľudovými tradíciami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %