Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.05.2022 10:35

Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.


Dotácia od štátu predstavuje 479 854 eur, mesto bude projekt z vlastných zdrojov spolufinancovať sumou 319 902 eur, informovala radnica.

Projekt rekonštrukcie športového areálu zahŕňa stavebné úpravy diváckych tribún a vybudovanie prvej časti chodníka. Riešením má byť úprava jestvujúcich nekrytých diváckych tribún, tzv. valov s kapacitou 2055 sediacich divákov. V súčasnosti už valy nevyhovujú technickej požiadavkám ani dnešným potrebám rozvoja športu, zdôvodnila samospráva potrebu rekonštrukcie.

Správna rada Fondu na podporu športu schválila výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry v novembri minulého roka. Cieľom je zlepšenie technickej úrovne a kvality existujúcej športovej infraštruktúry a vybudovanie novej. Mala by zlepšiť podmienky na športovanie verejnosti aj vrcholových športovcov. Fond na podporu športu v rámci tejto výzvy poskytuje finančný príspevok v maximálnej výške 60 percent oprávnených výdavkov z rozpočtu projektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
12.11.2021
Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou
Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.
viac
21.12.2023
Mesto sa znovu pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu haly Milénium
Mesto Nové Zámky sa opakovane pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu športovej haly Milénium. Podanie žiadosti odsúhlasili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %